Prajitura cu ciocolata (fara coacere)

de alilianaa in Dulciuri, 1 Iun 2016 | 1159 vizualizari

 

Usor de facut. Cam grea, ce-i drept. 

 

INGREDIENTE

  • Biscuiti - un pachet jumatate de Petit Beure
  • Crema:
  • 200m l frisca lichida
  • 200 g ciocolata neagra,
  • 3 linguri zahar pudra + 3 oua,
  • 350 g lapte,
  • doua lingura amidon,
  • o lingura 1/2 cacao,
  • esenta rom,
  • 150 g unt,
  • un praf de sare,
  • 6 linguri zahar
  • Sirop: apa,
  • zahar (cat vreti de dulce),
  • esenta de portocala.
  • Zaharul si apa se pun la fiert, la final se adauga esenta de portocale
  • Fructe:
  • 10 capsuni
  • Ornamente: bombonici vesele multicolore
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata (fara coacere):

Ganache: toaca ciocolata si pune-o intr-un bol. Incalzeste frisca pana la puncttul de fierbere adaug-o peste ciocolata, adauag zaharul pudra si amesteca pana se topeste toata ciocolata. Crema se da la rece.


Mixeaza bine ouale cu zaharul pana ce rezulta o crema crescuta. Adauga amidonul si cacaoa, esenta de rom. Omogenizeaza. Adauga laptele caldut, omogenizeaza si pune compozitia pe foc. Va fierbe pana cand crema va fi ca o budinca Cand este gata, pune crema la racorit si la final adaugi untul. Mixeaza bine pana se incorporeaza total. Cat crema mai este inca calda, adauga ganache-ul de ciocolata si mixeaza energic pana este incorporat tot.


Da crema la rece.


Intre timp pregateste o tava ( eu am folosit dreptunghiulara de yenna ( a se vedea dimnesiunea in poze), tapeteaz-o cu o folie de plastic ( eu am folosit folie de impachetat, inainte am umezit tava ca folia sa se fixeze). Pune o parte din crema pe fundul tavii, trece biscuitii prin siropul de mai sus si pune-i unul langa altul pana se intregeste o foaie. Peste ei se pune crema, capsuni felii, un rand de biscuiti si tot asa. La final se inchide prajitura cu un strat de biscuiti. Trebuie sa impartiti corect crema sa se ajunga.


Se inveleste prajitura cu folie si se da la rece pentru cateva ore.



Cand se serveste peste tava se yenna se aseaza tava ce va constitui support pentru prajitura, se rastoarna, se scoate folia si se ,,gateste” dupa cum ne convine. Eu am preferat simplu, doar cu cateva bombonici.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

alilianaa 1

02.06.2016, 22:31

Zamfira, Daniela multumesc frumos.

alilianaa 1

02.06.2016, 22:32

Miki..multumesc de atentionare, am rectificat, Multumesc!

miki_a 1

03.06.2016, 09:25

Cu drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si iaurt