Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate

de Lau in Dulciuri, 18 Noi 2014 | 10019 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul Pasiune pentru bucatarie

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 80 g zahar
  • 110 g faina
  • 50 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 30 g cacao
  • 1/2 praf de copt
  • 50 g nuca tocata
  • esenta de vanilie
  • Crema de ciocolata
  • 120 m frisca
  • 50 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 30 g zahar
  • 100 g ciocolata neagra
  • 3 g gelatina
  • 1 lingura apa rece
  • Crema bavareza de ciocolata
  • 125 ml lapte
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita amidon
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 4 g gelatina
  • 2 linguri apa rece
  • 200 ml frisca
  • 100 g ciocolata
  • Banane caramelizate
  • 2 banane
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • Glazura oglinda
  • 40 ml apa
  • 40 ml frisca lichida
  • 60 g zahar
  • 20 g cacao
  • 3ggelatina
  • 1 lingura apa rece
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate:

Blat-Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,adaugam 1lingura de zahar si mixam pana devine o spuma lucioasa.


Galbenusurile le mixam cu zaharul ramas,adaugam uleiul,laptele si amestecam cu o spatula,adaugam faina amestecata cu praful de copt,cacao,nuca tocata,amestecam cu spatula pana ce se omogenizeaza.


Adaugam albusurile spuma si amestecam cu miscari usoare,


Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca bine dupa care il taiem in doua.


Crema de ciocolata-Gelatina se pune la hidratat cu o lingura de apa rece.


Galbenusurile se amesteca cu zaharul.Intr-o cratita adaugam laptele,frisca si punem pe foc mic sa se incalzeasca usor.Adaugam galbenusurile amestecand continuu pana se ingroasa putin.


Intr-un bol adaugam ciocolata tocata,crema de oua si amestecam pana ce se topeste complet ciocolata.


Adaugam gelatina dizolvata,amestecam si dam la frigider cca 1 ora.


Crema bavareza de ciocolata-Gelatina o punem la hidratat cu 2 linguri apa rece.


Intr-o cratita adaugam laptele,zaharul si punem la foc mic pana ce se incalzeste putin.Intr-un vas amestecam galbenusul cu amidonul,esenta de vanilie,adaugam laptele caldut amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.


Punem amestecul pe foc mic si amestecam pana ce se ingroasa.


Intr-un castron adaugam ciocolata tocata si crema amestecam pana ce se topeste ciocolata.Adaugam gelatina dizolvata pe baie de abur si amestecam repede pana ce este complet incorporata.


Acoperim cu folie alimentara(deasupra cremei)pentru a nu se forma pojghita.


Lasam sa se raceasca bine,dupa care adaugam frisca batuta spuma.


Banane caramelizate-Intr-o tigaie adaugam bananele taiate felii,zaharul si punem pe foc mic,


Cand zaharul s-a caramelizat adaugam untul si lasam la foc mic pana ce se topeste,lasam sa se raceasca.


Glazura oglinda-Intr-o cratita adaugam frisca,zaharul,cacao si apa.Punem cratita pe foc mic amestecand continuu pana se dizolva zaharul si amestecul este pe punctul de a fierbe.


Adaugam gelatina dizolvata in apa rece si amestecam bine,acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pana se raceste,


Ansamblare-Aseza prima foaie de blat,insiropam,adaugam 1/3 din crema bavareza-crema de ciocolata-sosul de banane-a 2 foaie de blat-insiropam-restul de crema bavareza-deasupra turnam glazura si dam al frigider pana ce se intareste glazura(eu am lasat-o peste noapte)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Lau 1

23.12.2014, 20:24

babi5 1

24.12.2014, 06:05

Lau 1

24.12.2014, 17:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Snickers (2)