Prajitura cu ciocolata si lapte condensat

de Miha in Prajituri, 30 Mai 2011 | 6089 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 7 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 50 g amidon
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 400 g lapte condensat indulcit
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 250 ml smantana dulce pentru frisca
  • 1 intaritor de frisca (doar daca e absolut necesar)
  • Pentru finisaj:
  • frisca batuta
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si lapte condensat:

Foi:


Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana spuma devine tare si lucioasa ca la bezea. Turnam apa fierbinte peste bezea, in fir subtire, mixand continuu.


Galbenusurile le frecam cu ulei si esenta de vanilie. Faina o amestecam cu amidonul si praful de copt, omogenizam bine. Turnam galbenusurile peste bezea si mixam usor, apoi incorporam si amestecul de faina, amestecand cu o lingura cu miscari de jos in sus.



Compozitia o impartim in 3 si coacem 3 foi in tava ( 25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 15 minute, pana se auresc usor. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.


Crema:


Ciocolata rupta bucatele o punem intr-un vas cu laptele condensat si o topim la foc mic. Omogenizam compozitia si lasam la racit la frigider. Intre timp, batem frisca pe care o incorporam mai apoi in crema de ciocolata. Amestecam usor, prin rasturnare. Crema trebuie sa fie rece bine.


Impartim crema in 2 si o repartizam intre cele 3 blaturi. Acoperim cu frisca, presaram cu bombonele colorate si dam la rece pentru minim 2 ore. Se portioneaza dupa dorinta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

kamy 1

31.05.2011, 11:15

da care-i diferenta intre laptele evaporat si cel condensat? pana nu ai pus poza cu laptele evaporat am crezut ca-i condensatul e la plus cat vrei ....evaporat

Miha 1

31.05.2011, 11:44

Da, lapte evaporat se gaseste la Plus, iar cel condensat la magazinele cu specific arabesc sau rusesc.

Laptele condensat este gros ca o smantana si foarte dulce. Cel evaporat e lichid, o idee mai consistent decat laptele normal, ne-dulce si cu gust intens de lapte.

kamy 1

31.05.2011, 15:03

aha...daca-i asa mare diferenta inseamna ca nu se poate inlocui unul cu celalalt

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea dalmatiana