Prajitura cu ciocolata si nuca

de BuburuzaBubu in Prajituri, 28 Iul 2012 | 3403 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Forma 24 cm Ø
  • 100 gr ciocolata menaj cu lapte care a fost data prin razatoare
  • 250 gr unt (care a fost lasat cateva ore la teperatura camerei)
  • 170 gr zahar
  • un praf de sare
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 pachet praf de copt
  • 4 oua
  • 280 gr faina
  • 8 linguri de smantana lichida
  • 6 linguri de rom
  • 100 gr nuca macinata
  • 1 borcan de compot de cirese sau visine
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si nuca:

Mixam untul cu zaharul vanilat si zahar până se fac crema, apoi adaugam treptat cate un ou dupa care mixam bine. Se adauga peste crema, nuca, praful de sare, smantana, ciocolata, praful de copt, rom si faina, mixam toate ingredientele cca 2 minute.

Tapetam forma cu unt, faina si punem crema. Se baga in cuptorul incins la 175 C pentru 50-60 minute (se verifica cu o scobitoarea daca este facut)

Prajitura se lasa sa se raceasca in tava 10-15 minute, dupa care putem servi cu compot si frisca!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si nuca