Prajitura cu ciocolata si nuca

de BuburuzaBubu in Prajituri, 28 Iul 2012 | 1522 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Forma 24 cm Ø
  • 100 gr ciocolata menaj cu lapte care a fost data prin razatoare
  • 250 gr unt (care a fost lasat cateva ore la teperatura camerei)
  • 170 gr zahar
  • un praf de sare
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 pachet praf de copt
  • 4 oua
  • 280 gr faina
  • 8 linguri de smantana lichida
  • 6 linguri de rom
  • 100 gr nuca macinata
  • 1 borcan de compot de cirese sau visine
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si nuca:

Mixam untul cu zaharul vanilat si zahar până se fac crema, apoi adaugam treptat cate un ou dupa care mixam bine. Se adauga peste crema, nuca, praful de sare, smantana, ciocolata, praful de copt, rom si faina, mixam toate ingredientele cca 2 minute.


Tapetam forma cu unt, faina si punem crema. Se baga in cuptorul incins la 175 C pentru 50-60 minute (se verifica cu o scobitoarea daca este facut)


Prajitura se lasa sa se raceasca in tava 10-15 minute, dupa care putem servi cu compot si frisca!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

28.07.2012, 17:39

Ce pufos!

mirela0911 1

28.07.2012, 21:22

buna de tot!

iri_iri 1

29.07.2012, 19:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu krantz