Prajitura cu afine

de Laly in Prajituri, 22 Apr 2010 | 6409 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4oua mai mari
  • 2 cesti zahar
  • 2 cesti faina
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • esenta lamaie,vanilie,portocala,etc
  • un praf de sare
  • afine,visine,caise,prune,etc
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu afine:

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare.


Intre timp punem zaharul cu apa pe aragaz la foc mic pana se topeste complet tot zaharul.


Zaharul fierbinte il punem peste albus ca la maioneza incet si batem cu mixerul in continuare pana il vom pune pe tot.


Se adauga galbenusurile,uleiul,esenta si la sfarsit faina.Cand adaugam faina mestecam cu lingura sau cu telul,nu cu mixerul.


Cand s-a incorporat si faina,ungem o tava (patrata,dreptunghiulara,etc)cu ulei si o tapetam cu faina.


Punem aluatul in ea,iar deasupra fructe proaspete sau congelate.In cazul meu am avut afine congelate.


Se da la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.Se lasa la racit in forma,apoi se pudreaza cu zahar pudra.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu afine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Dana Cristea - pusikmea 1

22.04.2010, 22:51

nadina73 1

20.08.2010, 00:29

nu sa putut decat 4 f mar merita mai mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert de mar copt in sos caramel