Prajitura cu afine

de Laly in Prajituri, 22 Apr 2010 | 6457 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4oua mai mari
  • 2 cesti zahar
  • 2 cesti faina
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • esenta lamaie,vanilie,portocala,etc
  • un praf de sare
  • afine,visine,caise,prune,etc
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu afine:

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare.


Intre timp punem zaharul cu apa pe aragaz la foc mic pana se topeste complet tot zaharul.


Zaharul fierbinte il punem peste albus ca la maioneza incet si batem cu mixerul in continuare pana il vom pune pe tot.


Se adauga galbenusurile,uleiul,esenta si la sfarsit faina.Cand adaugam faina mestecam cu lingura sau cu telul,nu cu mixerul.


Cand s-a incorporat si faina,ungem o tava (patrata,dreptunghiulara,etc)cu ulei si o tapetam cu faina.


Punem aluatul in ea,iar deasupra fructe proaspete sau congelate.In cazul meu am avut afine congelate.


Se da la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.Se lasa la racit in forma,apoi se pudreaza cu zahar pudra.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu afine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Dana Cristea - pusikmea 1

22.04.2010, 22:51

nadina73 1

20.08.2010, 00:29

nu sa putut decat 4 f mar merita mai mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
PRAJITURA CU CREMA DE VANILIE SI BEZEA