Prajitura cu afine

de Laly in Prajituri, 22 Apr 2010 | 6185 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4oua mai mari
  • 2 cesti zahar
  • 2 cesti faina
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • esenta lamaie,vanilie,portocala,etc
  • un praf de sare
  • afine,visine,caise,prune,etc
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu afine:

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare.


Intre timp punem zaharul cu apa pe aragaz la foc mic pana se topeste complet tot zaharul.


Zaharul fierbinte il punem peste albus ca la maioneza incet si batem cu mixerul in continuare pana il vom pune pe tot.


Se adauga galbenusurile,uleiul,esenta si la sfarsit faina.Cand adaugam faina mestecam cu lingura sau cu telul,nu cu mixerul.


Cand s-a incorporat si faina,ungem o tava (patrata,dreptunghiulara,etc)cu ulei si o tapetam cu faina.


Punem aluatul in ea,iar deasupra fructe proaspete sau congelate.In cazul meu am avut afine congelate.


Se da la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.Se lasa la racit in forma,apoi se pudreaza cu zahar pudra.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu afine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

Dana Cristea - pusikmea 1

22.04.2010, 22:51

nadina73 1

20.08.2010, 00:29

nu sa putut decat 4 f mar merita mai mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si aluat crocant din fulgi de ovaz