Prajitura cu ciocolata si nuca

de Miha in Prajituri, 22 Iun 2013 | 3167 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 200 g nuca macinata
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si nuca:

Topim ciocolata impreuna cu untul, la foc mic sau pe baine-marie. Omogenizam si lasam la racit. Adaugam zaharul si esenta de vanilie si mixam pana se topeste zaharul. Punem apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu cacaoa, praful de copt si nuca.


Turnam compozitia intr-un vas termorezistent uns bine cu unt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Suprafata prajiturii va deveni ferma la atingere, iar marginile vor incepe sa se dezlipeasca de vas. Lasam la racit, timp in care vom pregati glazura.


Topim ciocolata impreuna cu laptele si untul. Dam deoparte de pe foc si lasam sa se racoreasca. Turnam glazura calduta peste prajitura cu ciocolata calduta, presaram cu nuca macinata mare sau pur si simplu rupta bucati cu mana si se lasa pana la racirea completa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

diaconta 1

22.06.2013, 23:05

Vaaaaaaaaaai din nou

loredanaaa 1

23.06.2013, 00:10

cu multa ciocolata...bun

Bya Ralu 1

24.06.2013, 00:28

ce super e

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce