Prajitura cu ciocolata si visine

de Merisor in Prajituri, 16 Iun 2013 | 15152 vizualizari

 

Atat am poftit la un dulce cu visine, dar visinele proaspete fiind prea urate pe piata si la mama in visini, am apelat la visinele din dulceata si mi-am satisfacut pofta.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri de faina
  • 200 gr ciocolata
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingurita ulei
  • 250 ml iaurt de tara
  • 200 gr nuca maruntita
  • 1 plic praf de copt
  • 1 pachet unt
  • visine din dulceata(un borcan de 350 gr)
  • sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si visine:

Am incalzit dulceata de visine intr-un vas cu apa la foc mic, apoi am strecurat siropul.

Siropul l-am pastrat pentru o reteta de tarta.

Intr-un vas, am pus la topit untul cu 1 lingurita ulei, ciocolata maruntita 2 linguri de zahar, cacaoa si un varf de sare. Ciocolata a fost cam dulce si nu a fost nevoie de mai mult zahar. Am amestecat continuu pana cand s-au topit si omogenizat toate, apoi am incorporat 3 galbenusuri si am ridicat de pe foc. Am lasat la racit.

Albusurile le-am separat de galbenusuri si le-am batut cu un varf  lingurita de sare, apoi am pus treptat 6 linguri de zahar, cele trei galbenusuri de ou ramase si iaurtul in care am dizolvat praful de copt. Am amestecat usor cu o spatula de lemn.

Din compozitia cu ciocolata racita, am separat jumatate pentru ornat, iar cealalta jumatate am incorporat-o in albusuri, punand cate putin din acestea peste ciocolata si amestecand incet pentru a nu se lasa compozitia de tot, ea lasandu-se totusi, nu se pastreaza pufoasa ca la pandispan sau checuri.

Apoi am incorporat nuca maruntita si faina.

Compozitia este putin mai groasa decat la checuri, dar sa nu va speriati ca nu este asa pufoasa, insa va creste frumos in tava.

Am tapetat o tava de 20/30 cm si am copt la 180 grade pentru 40 minute

In compozitia de ciocolata oprita, am amestecat visinele din dulceata si am ornat prajitura cand s-a racit.

Un deliciu a iesit!

TIPS-URI

1

Daca se pun visine proaspete, acestea trebuiesc trecute mai intai prin zahar pudra.

2

Cantitatea de faina trebuie ajustata in functie de cum se bat ouale si de consistenta iaurtului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Friptura de curcan cu sos de gutui
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema cu legume si carne de pui

ieri la 19:24

Gogosari in sos de mustar

ieri la 18:42

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 21:27

Cartofi in crusta de sare la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 20:03

RETETA RECOMANDATA
O noapte la Venetia