Prajitura cu ciocolata si visine

de Merisor in Prajituri, 16 Iun 2013 | 14227 vizualizari

 

Atat am poftit la un dulce cu visine, dar visinele proaspete fiind prea urate pe piata si la mama in visini, am apelat la visinele din dulceata si mi-am satisfacut pofta.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri de faina
  • 200 gr ciocolata
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingurita ulei
  • 250 ml iaurt de tara
  • 200 gr nuca maruntita
  • 1 plic praf de copt
  • 1 pachet unt
  • visine din dulceata(un borcan de 350 gr)
  • sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si visine:

Am incalzit dulceata de visine intr-un vas cu apa la foc mic, apoi am strecurat siropul.


Siropul l-am pastrat pentru o reteta de tarta.


Intr-un vas, am pus la topit untul cu 1 lingurita ulei, ciocolata maruntita 2 linguri de zahar, cacaoa si un varf de sare. Ciocolata a fost cam dulce si nu a fost nevoie de mai mult zahar. Am amestecat continuu pana cand s-au topit si omogenizat toate, apoi am incorporat 3 galbenusuri si am ridicat de pe foc. Am lasat la racit.


Albusurile le-am separat de galbenusuri si le-am batut cu un varf lingurita de sare, apoi am pus treptat 6 linguri de zahar, cele trei galbenusuri de ou ramase si iaurtul in care am dizolvat praful de copt. Am amestecat usor cu o spatula de lemn.


Din compozitia cu ciocolata racita, am separat jumatate pentru ornat, iar cealalta jumatate am incorporat-o in albusuri, punand cate putin din acestea peste ciocolata si amestecand incet pentru a nu se lasa compozitia de tot, ea lasandu-se totusi, nu se pastreaza pufoasa ca la pandispan sau checuri.


Apoi am incorporat nuca maruntita si faina.


Compozitia este putin mai groasa decat la checuri, dar sa nu va speriati ca nu este asa pufoasa, insa va creste frumos in tava.


Am tapetat o tava de 20/30 cm si am copt la 180 grade pentru 40 minute


In compozitia de ciocolata oprita, am amestecat visinele din dulceata si am ornat prajitura cand s-a racit.


Un deliciu a iesit!

TIPS-URI

1

Daca se pun visine proaspete, acestea trebuiesc trecute mai intai prin zahar pudra.

2

Cantitatea de faina trebuie ajustata in functie de cum se bat ouale si de consistenta iaurtului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (63)

Krystyan Trendy 1

28.10.2013, 15:58

mmm...delicioasa

Merisor 1

28.10.2013, 16:52

Pup, Krysty!

Giana 1

06.06.2014, 15:54

Asta e preferata mea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi de post
  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:01

Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza

de Rocsi 9

ieri la 18:34

Ciorba rapida de salau

pe 24.11 la 23:57

Tort Unicorn

pe 24.11 la 16:32

Tort pentru 2 aniversari

pe 24.11 la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers