Prajitura cu ciocolata si zmeura

de _Alina_ in Prajituri, 30 Apr 2014 | 10813 vizualizari

 

Va povesteam acum ceva timp despre ciocolatoasa cu zmeura. :) Ei bine, iata si reteta. ;;)

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua (6 medii + 2 mari)
  • 135 g ciocolata (80% ciocolata cu lapte + 20 % ciocolata amaruie)
  • 155 g glazura de cacao (de la Lamingtons)
  • 140 g zahar
  • 180 g faina de grau 000 (Dobrogea)
  • 8 g praf de copt
  • un praf sare
  • Crema
  • 220 g zmeura congelata
  • 80 g zahar tos
  • 400 g smantana lichida (pilos)
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 150 g smantana lichida
  • Decor
  • zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si zmeura:

Blat:

1. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius.

2. Separam galbenusurile de albusuri.

3. Topim ciocolata pe baie de aburi.

4. Mixam galbenusurile spuma cu 40 g zahar. Adaugam ciocolata topita si glazura de cacao peste ele si mixam pana la incorporarea totala a acestora. Cernem faina amestecata cu praful de copt in compozitie si mixam bine.

5. Separat mixam albusurile spuma cu praful de sare, adaugam zaharul ramas (100 g) si mixam pana cand spuma formeaza creste.

6. Luam 2 lg de albusuri batute si le incorporam in compozitia cu galbenusuri si ciocolata. Turnam compozitia compozitia de la pasul 4 in albusuri si o inglobam usor cu ajutorul unei spatule, cu miscari circulare, de sus in jos.

7. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (32 x 22 cm) si introducem in cuptor la 180 grade pentru 20 minute, reducem apoi temperatura la 150 grade si mai lasam inca 20 minute. Faceti testul scobitorii. 

8. Dupa ce scoatem din cuptor o lasam sa se raceasca complet apoi o taiem in doua pe orizontal.

    Crema:

1. Punem zmeura impreuna cu zaharul intr-o cratita la foc mic (5 min, amestecand din cand in cand), pana cand aceasta se va inchega ca o dulceata. O lasam sa se raceasca complet inainte de a trece la pasul urmator.

2. Mixam smatana lichida rece pana cand capata volum si consitenta. Inglobam usor zmeura de la pasul anterior in frisca, cu o spatula.

   Glazura

   Intr-un vas non-aderent punem 75 ml smantana lichida impreuna cu ciocolata rupta bucati si omogenizam cu o spatula. Cand ciocolata este complet topita, oprim focul, adaugam restul de smantana lichida si amestecam bine cu spatula. 

   Asamblare

   Punem o felie din blat pe un suport, punem crema, cealalta felie si glazura fierbinte deasupra. In momentul servirii decoram cu zmeura (eu am avut congelata). 

 Nota!

1. Blatul se poate insiropa dupa preferinta.

2. Puteti folosi acest tip de blat pentru tort.

3. Glazura de cacao se poate inlocui cu ciocolata topita, insa blatul nu va mai avea aceeasi consistenta.

4.  Daca vreti o crema mai ferma, adaugati 4-5 foi de gelatina preparata conform instructiunilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu branza si visine