Prajitura cu cirese

de LUK in Prajituri, 9 Iun 2011 | 5584 vizualizari

 

Sursa a fost blogul Laurei Adamache..cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • 420 gr faina
  • 5 oua
  • 100ml lapte
  • 200ml ulei
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 250gr zahar
  • 1 praf de copt
  • unt pt uns tava
  • 500gr cirese
  • o lingura de zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Spalam ciresele apoi le curatam de samburi si le punem la scurs pe o sita.


Mixam foarte bine zaharul cu ouale intregi si cu coaja de lamaie timp de 2-3 minute.Adaugam uleiul si mai mixam 2 minute.Adaugam laptele si mixam 1-2 minute.Amestecam faina cu praful de copt si apoi o incorporam in compozitia de mai sus.


Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina.Turnam compozitia de aluat apoi aranjam ciresele.Coacem 45min in cuptor la 140 de grade.Cand e gata scoatem din cuptor si pudram cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Miha 1

01.03.2012, 16:39

Parerea mea e ca le poti pune si congelate, in cazul in care nu te deranjeaza sucul ce-l lasa.

Tati63 1

03.03.2012, 12:00

Multumesc miha de raspuns, cred ca voi incerca ambele variante :-)ca sa mai scap de ciresele care le am in congelator..Va doresc un sf. frumos de saptamana..

LUK 1

04.03.2012, 18:31

Scuze Tati ca acum vad mesajul..sper ca nu te superi,cu siguranta poti folosi si congelate ,eventual decongeleaza le si lasa le sa se scurga de suc dar nu vad o problema in sucul pe care l-ar lasa..sper sa ti placa ce va iesi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura din foi de napolitane cu doua creme