Prajitura cu cirese

de LUK in Prajituri, 9 Iun 2011 | 11895 vizualizari

 

Sursa a fost blogul Laurei Adamache..cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • 420 gr faina
  • 5 oua
  • 100ml lapte
  • 200ml ulei
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 250gr zahar
  • 1 praf de copt
  • unt pt uns tava
  • 500gr cirese
  • o lingura de zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

  Spalam ciresele apoi le curatam de samburi si le punem la scurs pe o sita.

 Mixam foarte bine zaharul cu ouale intregi si cu coaja de lamaie timp de 2-3 minute.Adaugam uleiul si mai mixam 2 minute.Adaugam laptele si mixam 1-2 minute.Amestecam faina cu praful de copt si apoi o incorporam in compozitia de mai sus.

Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina.Turnam compozitia de aluat apoi aranjam ciresele.Coacem 45min in cuptor la 140 de grade.Cand e gata scoatem din cuptor si pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Tati63 1

03.03.2012, 12:00

Multumesc miha de raspuns, cred ca voi incerca ambele variante :-)ca sa mai scap de ciresele care le am in congelator..Va doresc un sf. frumos de saptamana..

LUK 1

04.03.2012, 18:31

Scuze Tati ca acum vad mesajul..sper ca nu te superi,cu siguranta poti folosi si congelate ,eventual decongeleaza le si lasa le sa se scurga de suc dar nu vad o problema in sucul pe care l-ar lasa..sper sa ti placa ce va iesi

CretuValentina 1

05.06.2019, 10:13

buna rau

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert babka cu lamaie- prajitura traditionala poloneza