Prajitura cu cirese

de gaby_duceag in Prajituri, 23 Iun 2011 | 4987 vizualizari

 

O prajitura simplu de realizat, pufoasa, aromata, pe care eu cu Danutu' am papat-o fara sa clipim :)))
Am mancat amandoi o jumatate in doar cateva minute.
Se prepara foarte rapid. Mai multa rabdare trebuie sa ai la copt si la racorit (desi..eu nici sa se raceasca nu aveam rabdare :))) )

 

INGREDIENTE

  • 3 oua (mari)
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina +o lingura
  • 1/2 sticluta esenta vanilie
  • un varf de cutit sare
  • 50 gr unt
  • 400-500 gr cirese.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Topesti untul la foc mic.Lasi sa se raceasca. Separi albusurile de galbenusuri. Bati spuma albusurile cu telul, pana se-ntepenesc in castron, apoi incepi sa adaugi, treptat, zaharul si bati pana se topeste (poti folosi mixerul). Adaugi galbenusurile,unul cate unul, esenta de vanilie apoi faina cernuta. La final incorporezi untul amestecand usor.



Cireselor le scoti samburii. Le pudrezi cu lingura de faina ramasa si amesteci usor.


Pornesti cuptorul la 175 grade.


Ungi o tava cu unt (a mea are diametrul 24 cm),presari zahar sau pesmet si torni aluatul cu oua. Asezi ciresele deasupra, pe toata suprafata prajiturii.


Setezi cuptorul la foc mic (150-160 grade) si coci prajitura 35-40 minute (trebuie sa prinda deasupra o culoare frumoasa iar atunci cand bagi o scobitoare in blat sa o scoti curata).


O servesti cu frisca, ii poti face bezea si o mai bagi 5 minute la foc mare (200 grade)sau o lasi simpla, cu putin zahar pudra, cum am lasat-o eu.:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

gaby_duceag 1

25.06.2011, 11:56

exact aici eram si io acu' ))
reciteam si ma gandeam ce modesta sunt))))))

Lau 1

01.07.2011, 17:05

Bya Ralu 1

20.12.2012, 23:36

love it!ce faina e

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si stafide