Prajitura cu cirese

de Angelina_Elena in Prajituri, 13 Iun 2012 | 3786 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cirese
  • 3 oua
  • 18 linguri zahar+3 linguri pentru cirese
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri lapte
  • 19 linguri faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 10 g praf de copt
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Spalam ciresele si le scoatem samburii. Le scurgem de apa, apoi le punem intr-un castron, adaugam peste ele 3 linguri de zahar, amestecam si lasam deoparte.

Ouale si zaharul se freaca spuma cu un praf de sare. Adaugam uleiul in fir subtire, apoi adaugam laptele si omogenizam. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam putin cate putin peste compozitia lichida. La sfarsit adaugam 1 lingurita de esenta de vanilie.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei. Patram 3 linguri de aluat iar restul il punem in tava. Deasupra aluatului asezam ciresele. Sucul lasat de cirese nu-l aruncam!!! ci il punem peste cirese(la fel cum insiropam un tort). Restul de aluat il punem peste cirese.

Dam apoi tava la cuptorul preincalzit timp de 30-35 de minute.

Cand este gata scoatem prajitura din cuptor si o lasam prajitura la racit.

Se pudreaza cu zahar!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

zaharia_mihaela2005 1

17.06.2012, 09:16

Arata tare bine. Chiar azi vreau sa ma duc la piata sa cumpar cirese ca sa o fac dar am o intrebare. Din pacate eu cumpar ulei de floarea soarelui doar pt prajituri dar acum l-am terminat. As putea sa pun de masline?

Bya Ralu 1

19.06.2012, 09:31

ce bine arata

Angelina_Elena 1

19.06.2012, 10:01

multumesc Gurita

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida cu branza si cirese