Prajitura cu cirese

de Tuxedo in Prajituri, 13 Apr 2013 | 11181 vizualizari

 

Este cea mai buna prajitura cu fructe care am incercat-o pana acum, este umeda si pe deasupra formeaza o pojghita subtire crocanta.
Singurul inconvenient este ca fructele vor cadea la fund, dar sfatul meu este sa nu cresteti cantitatea de faina deoarece se va schimba total consistenta prajiturii.
Va urez succes si trebuie neaparat incercata!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 cana si 1/2 de zahar
  •  1 cana si 1/3 faina
  •  1 praf copt
  •  1/2 cana ulei
  •  500 – 600gr cirese fara samburi
  •  coaja de la o lamaie plus zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

1.Galbenusurile se freaca cu o cana de zahar pana se albesc, apoi se adauga 1/2 cana ulei si coaja de lamaie si se bat bine cu mixerul.

2.Separat se bat albusurile cu 1/2 cana zahar pana devin ca o bezea tare.
Se amesteca 1 cu 2, se pune praful de copt intr-un castron impreuna cu faina apoi se adauga faina in ploaie peste aluat  amestecandu-se usor cu telul de jos in sus.

Aluatul se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, se aseaza ciresele uniform pe toata suprafata si se coace in cuptorul preincalzit la 180ºC pana se rumeneste usor.

Pofta buna! este delicioasa!

TIPS-URI

1

se poate face si cu alte fructe, visine, caise, piersici, prune, struguri. (si congelate si proaspete)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe seci si cirese