Tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone

de Rocsi in Prajituri, 11 Aug 2013 | 3046 vizualizari

 

Anul acesta cat a fost zmeura pe piata nu am pregatit nici un desert desi ador dulciurile cu zmeura. Insa cum nu mai gasim proaspata cu ajutorul zmeurei congelate am pregatit o tarta delicioasa cu care am sa va servesc astazi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 120 gr unt
  • 1 ou
  • 70 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 230 gr faina
  • Pentru jeleul de zmeura:
  • 200 gr zmeura congelata
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • Pentru crema cu mascarpone:
  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura gelatina
  • 1 pastaie de vanilie
  • 40 gr ciocolata cu lapte
  • zmeura pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone:

Blatul:


Intr-un bol punem untul, oul, zaharul si le amestecam bine cu mana. Adaugam praful de copt, sarea, apoi faina in ploaie si framantam pana obtinem un aluat omogen. Formam o bila din el, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute. Dupa ce a stat la frigider, presaram masa de lucru cu faina si cu ajutorul unui sucitor intindem o foaie subtire. Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si punem foaie. O asezam bine, presam marginile si o intepam cu furculita. Introducem tava in cuptorul incins pentru circa 20 de minute pana blatul este rumenit. Il scoatem cand este gata si il lasam sa se raceasca.


Jeleul de zmeura:


Zmeura congelata o punem in blender si o maruntim. Intr-o cratita turnam zmeura, zaharul si le trasferam pe foc pana acesta din urma se topeste. Amidonul il dizolvam cu 2-3 linguri de apa, apoi il punem peste zmeura. Amestecam bine, lasam sa dea cateva clocote pana se ingroasa putin. Il rasturnam fierbinte peste blat si dam la frigider sa se inchege.


Crema cu mascarpone:


Intr-un bol amestecam amidonul cu 3 linguri de zahar si putin lapte. Le omogenizam apoi punem semintele de la o pastaie de vanilie. Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie. Cand da in clocot laptele turnam amestecul cu amidon si invartim la foc mic pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc, aruncam pastaia de vanilie, acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.


Intr-un bol mixam mascarponele cu zaharul pudra, apoi incorporam cate putin din crema de vanilie racita. Gelatina o punem la hidratat cu 2-3 linguri apa rece, apoi o dizolvam pe baie de aburi si o incorporam in crema. Scoatem tarta din frigider si peste jeleu punem crema, o nivelam si o dam iar la rece.


Ciocolata o radem cu un curatator de legume sa obtinem mici carlionti pe care ii presaram peste tarta. Decoram cu zmeura.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (67)

Rocsi 1

20.08.2013, 13:32

Babi

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 15:50

vreau si euuu

Rocsi 1

31.10.2013, 18:32

Krysty cu drag te-as servi daca as avea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08