Prajitura cu cirese

de anca_rm in Prajituri, 21 Mai 2014 | 5862 vizualizari

 

Sambata am cules cirese si am folosit cateva din ele pentru aceasta prajitura . Nu am poze din timpul preparariii deorece am avut ajutor si mi-a facut niste poze :D "minunate".

 

INGREDIENTE

  •   5 oua
  •  200 g zahar (10 linguri)
  •  250 g faina (8-9 linguri)
  •  1lingura cacao
  •  100 ml ulei
  •  1 lingurita praf de copt
  •  400-500 gr cirese fara samburi
  •  putin unt si faina pentru forma de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

E foarte simplu de facut: se mizeaza ouale cu zaharul cam 10 minute pana se topeste. Se adauga uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Rezulta un amestec destul de grosut cam ca si la chec.

Se spala ciresele si se scot samburi din ele .

Se unge o tava de 20x30 cu unt si se presara cu faina, apoi se toarna 2/3 din aluat. In restul de aluat se adauga lingura de cacao si se amesteca. Turnam se aluatul cu cacao peste cel alb .

 Se aranjeaza ciresele deasupra si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade 30 de minute sau pana se rumeneste frumos.

Verificati cu scobitoarea sa fie copt blatul.

Se pudreaza cu zahar (daca doriti) cand s-a racit, se portioneaza si se serveste.

 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se pot pune visine , capsuni, prune

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Bunica 1

21.05.2014, 15:34

N-ar strica sa am cateva bucatele la desrt!

Tabita _ 1

12.06.2014, 21:38

Tocmai am incercat-o! E super buna! Multumesc pentru reteta!

anca_rm 1

13.06.2014, 08:10

Tabita imi pare tare bine ca ti-a placut

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu cirese