Prajitura cu cirese

de cristeena20 in Dulciuri, 7 Aug 2014 | 2155 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 600 gr faina
  • 12 linguri de ulei
  • 225 ml lapte
  • 1 lta praf de copt
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • cirese
  • 2 linguri cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Desfacem ciresele de samburi si le punem la scurs intr-o sita. Eu am avut gata desfacute si congelate.


Batem ouale cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie bine pana isi dubleaza volumul si aduagam treptat uleiul. Adaugam jumatate din cantitatea de lapte, jumatate din faina amestecata cu fermentul; repetam cu restul de lapte si apoi faina ce a ramas.


Tava rotunda (sau poate fi si una dreptunghiulara) se unge cu unt sau se tapeteaza cu hartie de copt. Turnam cca 3/4 din compozitie si apoi in cealalta parte ramasa adaugam cacao. Amestecam si turnam deasupra aluatului alb.


Deasupra presaram cu ciresele scurse de sucul lasat.


Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru cca 60 minute. Se face testul scobitorii si cand iese curata scoatem prajitura din cuptor.


Cand e rece scoatem din forma si pudram cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Bya Ralu 1

08.08.2014, 10:12

buna

tiby 1

08.08.2014, 10:14

super !!!

Panacris 1

12.08.2014, 14:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune