Prajitura cu cirese si cacao

de La Ancuta in Prajituri, 19 Iun 2011 | 2502 vizualizari

 

Astazi va prezint o prajitura foarte simpla si delicioasa. Eu am facut-o cu cirese, dar se poate face si cu alte fructe sau chiar simpla.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 cana ulei
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 1 praf de copt
  • 1 cana cacao instant (nesquick)
  • 1 cana apa minerala
  • 1 mana nuci taiate
  • cirese sau orice alt fruct
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese si cacao:

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam bine.


Adaugam uleiul si apa minerala si amestecam pana se omogenizeaza. Incorporam apoi cacaoa in aluat.


Cernem faina si o amestecam cu praful de copt iar apoi o adaugam in aluat si amestecam usor pana se incorporeaza. La final adaugam nuca taiata grosier si amestecam.


Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa bine cu unt. Asezam ciresele fara samburi pe toata suprafata prajiturii.


Dam la cuptor, la foc potrivit 30-40 de minute (pana trece testul scobitorii).


Lasam putin sa se raceasca iar apoi scoatem din tava si lasam sa se raceasca complet. Pudram cu zahar si portionam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

gratziela 1

21.06.2011, 22:57

Arata minunat si nu este complicata, este chiar usoara.

La Ancuta 1

21.06.2011, 23:17

Gratziela asa este, nu e sofisticata, dar rezultatul e foarte bun

adry88 1

03.07.2011, 12:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi fragede si crema de cacao si rom