Prajitura cu cirese si cacao

de La Ancuta in Prajituri, 19 Iun 2011 | 4586 vizualizari

 

Astazi va prezint o prajitura foarte simpla si delicioasa. Eu am facut-o cu cirese, dar se poate face si cu alte fructe sau chiar simpla.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 cana ulei
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 1 praf de copt
  • 1 cana cacao instant (nesquick)
  • 1 cana apa minerala
  • 1 mana nuci taiate
  • cirese sau orice alt fruct
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese si cacao:

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam bine.

Adaugam uleiul si apa minerala si amestecam pana se omogenizeaza. Incorporam apoi cacaoa in aluat.

Cernem faina si o amestecam cu praful de copt iar apoi o adaugam in aluat si amestecam usor pana se incorporeaza. La final adaugam nuca taiata grosier si amestecam.

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa bine cu unt. Asezam ciresele fara samburi pe toata suprafata prajiturii.

Dam la cuptor, la foc potrivit 30-40 de minute (pana trece testul scobitorii).

Lasam putin sa se raceasca iar apoi scoatem din tava si lasam sa se raceasca complet. Pudram cu zahar si portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

gratziela 1

21.06.2011, 22:57

Arata minunat si nu este complicata, este chiar usoara.

La Ancuta 1

21.06.2011, 23:17

Gratziela asa este, nu e sofisticata, dar rezultatul e foarte bun

adry88 1

03.07.2011, 12:39

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Amandine II