Prajitura cu cirese si capsuni (de post)

de deyutzky in Dulciuri, 7 Iun 2016 | 1029 vizualizari

 

O prajiturica tare pufoasa si foarte usor de pregatit. Puteti folosi orice fructe va plac, eu am avut cirese si capsuni. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava de 23x23cm:
  • cca. 250 g de fructe (cirese si capsuni)
  • 1 cana de apa(de 250 de ml cu care veti masura toate ingredientele)
  • 1 cana de zahar brut sau tos
  • 1/2 cana de ulei
  • 2 cani de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • zahar pudra
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese si capsuni (de post):

Ciresele le spalam si le curatam de samburi. Capsunile le spalam si le taiem cuburi.


Intr-un vas amestecam apa cu zaharul, uleiul si esenta.


In alt vas amestecam faina cu praful de copt.


Turnam treptat faina peste amestecul lichid si amestecam cu un tel sau mixam la viteza mica pana la omogenizare.


Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia, iar deasupra punem fructele.


Punem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu si o lasam aprox. 40-45 de minute.


O verificam cu o scobitoare daca este gata, apoi scoatem tava din cuptor si lasam prajitura la racit.


O pudram cu zaharul pudra si o servim.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese si capsuni (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

miki_a 1

07.06.2016, 19:12

Seamana tare mult cu una din prajiturile bunicii mele! Foarte buna!

Rocsi 1

07.06.2016, 20:40

O bunatateeee!

diaconta 1

09.06.2016, 22:48

Daca-i cu fructe nu poate fi decat minunata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza lacto-vegetariana

la 06:16

Varza rosie calita cu otet balsamic

de Anett 4

ieri la 20:45

Conopidă gratinată

de RODIMUR 4

ieri la 19:21

Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi 4

ieri la 18:31

RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsune si crema de ciocolata alba