Prajitura cu cocos

de pity19 in Prajituri, 9 Iun 2014 | 4541 vizualizari

 

Este atat de buna , incat atunci cand am scos'o de la rece , s-a mancat imediat! :)

 

INGREDIENTE

  • Blat cacao :
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 5 oua
  • Blat 2 :
  • 5 oua
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • Crema ole de ciocolata :
  • 1 plic crema ole de ciocolata
  • 300 ml lapte rece
  • 2 linguri miere de salcam
  • 1 ciocolata cu lapte
  • Crema de cocos :
  • 100 gr nuca de cocos
  • 5 linguri zahar
  • 10 linguri lapte rece
  • un plic praf cu gust de frisca
  • 1 lingura miere de salcam
  • Glazura :
  • 1+1 ciocolata cu crema caramel
  • 2 feliute unt| margarina
  • Ornat :
  • bilute colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos:

Blat 1-2: Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin ca o crema

Galbenusurile le frecam cu zaharul. Turnam galbenusurile peste spuma de albusuri si amestecam bine de jos in sus pana galbenusurile se incorporeaza. Faina o amestecam cu praful de copt si turnam lent peste compozitia de mai sus, amestecand de jos in sus rapid. Separam jumatate din compozitie, in una din cele doua adaugam lingura de cacao si amestecam. Tapetam o tava de cuptor cu hartie de copt, turnam compozitia, nivelam, dam la cuptorul preincalzit la foc mediu aprox 30 de minute. La fel procedam si cu al doilea blat. Cand acestea sunt gata dam usor foaia de copt jos si taiem fiecare blat in doua.

Crema ole: Intr-un castron turnam 300 ml lapte rece, adaugam praful de ciocolata, mixam pana devine crema, rupem ciocolata de lapte si o adaugam in crema, mixam bine pana ciocolata s-a topit

Crema cu cocos: Mixam laptele cu praful de frisca, cand acesta se ingroasa adaugam usor cocosul, mixam, adaugam cele 10 linguri de lapte, mierea si zaharul, mixam inca 2-3 minute

Glazura: Intr-o cratita rupem ciocolata bucatele, adaugam untul, dam la foc mic, amestecand continuu pana ciocolata s-a topit de tot, lasam la racit

Asamblare: Luam o jumatate de blat (ori cu cacao ori simplu), ungem cu 4 linguri crema de cocos, nivelam. Mai luam o jumatate de blat, punem peste primul, ungem cu crema de ciocolata, punem alt blat peste, ungem cu crema de cocos, ultimul blat il ungem cu crema de ciocolata ramasa

Cand ciocolata s-a racit luam o paleta de lemn si intindem frumos peste blat. La final ornam cu bilute colorate

Dam la frigider cca 30-60 minute

TIPS-URI

1

Nu este necesara adaugarea ciocolatei in crema ole!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

10.06.2014, 22:18

Super buna!

tarasmariana 1

11.06.2014, 03:59

pity19 1

11.06.2014, 08:20

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si menta