Prajitura cu cocos

de pity19 in Prajituri, 9 Iun 2014 | 1820 vizualizari

 

Este atat de buna , incat atunci cand am scos'o de la rece , s-a mancat imediat! :)

 

INGREDIENTE

  • Blat cacao :
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 5 oua
  • Blat 2 :
  • 5 oua
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • Crema ole de ciocolata :
  • 1 plic crema ole de ciocolata
  • 300 ml lapte rece
  • 2 linguri miere de salcam
  • 1 ciocolata cu lapte
  • Crema de cocos :
  • 100 gr nuca de cocos
  • 5 linguri zahar
  • 10 linguri lapte rece
  • un plic praf cu gust de frisca
  • 1 lingura miere de salcam
  • Glazura :
  • 1+1 ciocolata cu crema caramel
  • 2 feliute unt| margarina
  • Ornat :
  • bilute colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos:

Blat 1-2: Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin ca o crema


Galbenusurile le frecam cu zaharul. Turnam galbenusurile peste spuma de albusuri si amestecam bine de jos in sus pana galbenusurile se incorporeaza. Faina o amestecam cu praful de copt si turnam lent peste compozitia de mai sus, amestecand de jos in sus rapid. Separam jumatate din compozitie, in una din cele doua adaugam lingura de cacao si amestecam. Tapetam o tava de cuptor cu hartie de copt, turnam compozitia, nivelam, dam la cuptorul preincalzit la foc mediu aprox 30 de minute. La fel procedam si cu al doilea blat. Cand acestea sunt gata dam usor foaia de copt jos si taiem fiecare blat in doua.


Crema ole: Intr-un castron turnam 300 ml lapte rece, adaugam praful de ciocolata, mixam pana devine crema, rupem ciocolata de lapte si o adaugam in crema, mixam bine pana ciocolata s-a topit


Crema cu cocos: Mixam laptele cu praful de frisca, cand acesta se ingroasa adaugam usor cocosul, mixam, adaugam cele 10 linguri de lapte, mierea si zaharul, mixam inca 2-3 minute


Glazura: Intr-o cratita rupem ciocolata bucatele, adaugam untul, dam la foc mic, amestecand continuu pana ciocolata s-a topit de tot, lasam la racit


Asamblare: Luam o jumatate de blat (ori cu cacao ori simplu), ungem cu 4 linguri crema de cocos, nivelam. Mai luam o jumatate de blat, punem peste primul, ungem cu crema de ciocolata, punem alt blat peste, ungem cu crema de cocos, ultimul blat il ungem cu crema de ciocolata ramasa


Cand ciocolata s-a racit luam o paleta de lemn si intindem frumos peste blat. La final ornam cu bilute colorate


Dam la frigider cca 30-60 minute

 

TIPS-URI

1

Nu este necesara adaugarea ciocolatei in crema ole!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

10.06.2014, 22:18

Super buna!

tarasmariana 1

11.06.2014, 03:59

pity19 1

11.06.2014, 08:20

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zuppette cu blat de bezea si nuca