Eclere cu vanilie

de Andrews in Prajituri, 13 Ian 2016 | 3653 vizualizari

 

Dragi Bucatarasi, azi voi posta reteta de eclere pe care am invatat-o de la MAMA si pe care cred ca o stiu toate gospodinele.

 

INGREDIENTE

Cojile pentru Eclere

  • 250 ml apa
  • 250 ml lapte
  • 200 g unt
  • 300 -400 g faina (in functie de cum este faina)
  • 6 oua mari

Crema de Vanilie

1 litru de lapte

6 oua

250 g zahar

200 g unt

1 baton de vanilie

4 linguri de faina sau amidon

Frisca (eu am folosit La Dorna)

Portii: 26
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu vanilie:

Cojile


Punem apa, laptele si untul intr-o cratita pe aragaz si lasam pana clocoteste apoi adaugam faina toata deodata si amestecam bine apoi lasam compozitia cam 10 minute la racit si incepem sa adaugam cate un ou, nu adaugam alt ou pana cel dinainte nu s-a incorporat bine, dupa ce am adaugat toate ouale tapetam tava cu hartie de copt, turnam compozitia in pos si punem in tava (vezi foto) si dati la coptor .


Crema


Punem intr-o oala puneti laptele, ouale, zaharul, batonul de vanilie, faina sa amidon si amestecati bine cu telul apoi puneti la foc si amestecati pana se ingroasa. (vezi poza)


Cat se raceste crema bateti frisca si apoi o puneti la rece.


Asamblarea


Se taie coaja pe jumatate adaugati crema apoi frisca si puneti cealalta jumatate deasupra le puteti orna cu ciocolata sau zahar vanilat (vezi foto)


 

TIPS-URI

1

Rabdare

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Lau 1

14.01.2016, 17:41

MotanLaOale 1

15.01.2016, 08:43

marcela13 1

17.01.2016, 12:59

de departe cele mai frumoase eclere, dar descrierea procesului tehnologic are mici scapari- gen cat timp si la ce temperatura se tin in cuptor, iar la cremaia uitat sa spui cand se adauga untul.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Desert eclere de casa