Eclere cu crema de vanilie

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 31 Ian 2015 | 2065 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt coji.
  • 500 ml apa
  • 200 g unt
  • 8 oua
  • 200 g faina
  • 1 varf de sare
  • Crema
  • 1 litru lapte
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1 esenta vanilie
  • jumate pachet margarina
  • Glazura de ciocolata
  • 100 g ciocolata neagra
  • 3 linguri unt.
Portii: 60
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie:

Intr-o cratita se pune apa , sarea si untul si trebuie sa fiarba pt circa 10 minute.


Se da de pe foc se adauga faina si se amesteca bine pana ce compozitia se dezlipeste de pe peretii cratitei .


Lasam compozitia sa se raceasca si apoi se adauga pe rand ouale si se amesteca bine.


Pe o tava de copt invelita cu hartie de copt si cu ajutorul lui poosh formam cojile .


Dam la cuptor pt 40 min la focc foarte mic.


IMPORTANT.


Sa nu se deschida usa cuptorului in primele 30 min.


Crema


Intr-o cratita adaugam laptele, zaharuul si faina . amestecam bine cu un tel si dam la foc mic unde amestecam continuu pana ce aceasta incepe sa clocoteasca si o dam deoaprte .


Adaugam margarina si esenta de vanilie si amestecam bine pana ce obtinem o ciulama foarte greu de mixat.


O lasam la sa se raceasca .


Cojile le taiem la jumatate si apoi le umplem cu ajutorul unui posh .


Topim ciocolata in cele 3 linguri de lapte si apoi cu ajutorul unui penson facem glazura la eclere.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

dantes 1

01.02.2015, 08:51

Bune!!!

elucubratiiculinare 1

01.02.2015, 14:12

foarte bune

mirela0911 1

03.02.2015, 14:43

Bune !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
CHOIX A LA CREME