Prăjitură cu caise

de elucubratiiculinare in Prajituri, 24 Iul 2013 | 1477 vizualizari

 

Pentru că este sezonul caiselor, această prăjitură nu lipsește în nici un an de pe masă - ca să nu mai spun că sunt ani când se face chiar de mai multe ori :)
O prăjiturică plină de savoare, foarte ușor de făcut, dar sunt sigură că și voi știți asta.
Nu-mi rămâne decât să vă explic și varianta mea.

 

INGREDIENTE

  • 500 g caise sau 10 bucăți mai mari
  • 10 g zahăr vanilat
  • 200 g făină,
  • 10 g praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • 4 ouă mari
  • 200 g zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu caise:

Caisele se spală, se taie pe jumătate, se înlătură sâmburele și se taie cu un cuțitaș partea de lângă codiță. Se pun într-un castron și se presară zahărul vanilat peste ele. Într-un castron cernem făina cu praful de copt și sarea. Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem gălbenușurile cu zahărul bine. Adăugăm uleiul și laptele. Amestecăm bine - cu un mixer de preferat. Adăugăm făina cernută și amestecăm până la omogenizare. Batem bine albușurile. Încorporăm albușurile în compoziție, amestecînd ușor cu o lingură. Compoziția se pune într-o tavă unsă cu unt sau tapetată cu hîrtie pergament. Caisele le aranjăm în compoziție una lângă alta. Se dă la cuptor- preîncălzit la 180 grade C pentru 40-45 minute. Se lasă să se răcească în tavă. După ce s-a răcit se poate presăra zahăr pudră. Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Bya Ralu 1

24.07.2013, 21:43

buna

laura_n 1

24.07.2013, 21:56

foarte buna

Geanina87 1

24.07.2013, 23:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si visine