Prajitura cu cocos si crema de vanilie , tanti Stela

de babi5 in Prajituri, 31 Dec 2014 | 1781 vizualizari

 

Cu multi ani in urma Tanti Stela vecina fetei mele celei mari , ne-a invitat la ziua ei si printre prajituri a avut-o si pe aceasta care mi-a placut tare mult, am cerut si eu reteta , am scris-o si scrisa a ramas pina azi cind am descoperit-o printre fituicile decupate de prin reviste si ziare care nu sint putine .Se face destul de repede si este si tare buna.O recomand cu drag

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 10 albusuri
  • 400 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 350 gr nuca cocos
  • 4 linguri faina
  • 1 praf copt
  • Pentru crema
  • 10 galbenusuri
  • 250 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 1 budinca vanilie
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 1 pachet rama
  • Pentru decor
  • fulgi ciocolata si bombonele colorate 30 gr.
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos si crema de vanilie , tanti Stela:

Separam albusurile de galbenusuri si punem in albusuri praful de sare  apoi incepem sa mixam bine pina devine  o spuma consistenta.

Adaugam treptat zaharul si mixam bine pina se topeste zaharul, apoi amestecam cocosul cu faina si praful de copt si le incorporam in albus  cu miscari usoare de sus in jos pina se incorporeaza bine, apoi intr-o tava tapetata cu hirtie de copt punem compozitia, nivelam frumos si introducem in cuotorul incins la 180 grade pentru 30 -35  minute.Scoatem si lasam sa se raceasca.

Crema

Galbenusurile le punem intr-o oala cu fund dublu si le mixam bine cu zaharul si zaharul vaniliat, apoi adaugam  200 ml lapte si punem la fiert Cind devine ca si  consistenta smintinei adaugam budinca diluata in 50 ml lapte si mai lasam sa fiarba 5 minute mestecind continuu sa nu se faca cocoloase.

Luam de-o parte si lasam  sa se raceasca dar nu de tot, cind este inca putin calduta adaugam  margarina  sau unt taiat bucatele si mixam bine pina devine o crema pufoasa,astfel crema obtinuta o punem peste blatul  obtinut care intre timp s-a racit si el  o nivelam frumos si ornam cu fulgi de ciocolata.

Lasam sa stea citeva ore apoi portionam dupa preferinta Sa va fie de folos

 

TIPS-URI

1

Am folosit tava de 40 /45 cm

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu cocos si crema de vanilie , tanti Stela-0
Prajitura cu cocos si crema de vanilie , tanti Stela-1
Prajitura cu cocos si crema de vanilie , tanti Stela-2
Prajitura cu cocos si crema de vanilie , tanti Stela-3
Prajitura cu cocos si crema de vanilie , tanti Stela-4
Prajitura cu cocos si crema de vanilie , tanti Stela-5
Prajitura cu cocos si crema de vanilie , tanti Stela-6
Prajitura cu cocos si crema de vanilie , tanti Stela-7
Prajitura cu cocos si crema de vanilie , tanti Stela-8
Prajitura cu cocos si crema de vanilie , tanti Stela-9
Prajitura cu cocos si crema de vanilie , tanti Stela-10

COMENTARII (13)

Rocsi

Rocsi 1

01.01.2015, 20:36

O prajitura delicioasa!

mirela0911

mirela0911 1

01.01.2015, 22:10

Foarte buna!

babi5

babi5 1

02.01.2015, 08:02

MptanLaoale Rocsi,mirela0911

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!