Prajitura cu cocos si crema de vanilie , tanti Stela

de babi5 in Prajituri, 31 Dec 2014 | 2133 vizualizari

 

Cu multi ani in urma Tanti Stela vecina fetei mele celei mari , ne-a invitat la ziua ei si printre prajituri a avut-o si pe aceasta care mi-a placut tare mult, am cerut si eu reteta , am scris-o si scrisa a ramas pina azi cind am descoperit-o printre fituicile decupate de prin reviste si ziare care nu sint putine .Se face destul de repede si este si tare buna.O recomand cu drag

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 10 albusuri
  • 400 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 350 gr nuca cocos
  • 4 linguri faina
  • 1 praf copt
  • Pentru crema
  • 10 galbenusuri
  • 250 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 1 budinca vanilie
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 1 pachet rama
  • Pentru decor
  • fulgi ciocolata si bombonele colorate 30 gr.
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos si crema de vanilie , tanti Stela:

Separam albusurile de galbenusuri si punem in albusuri praful de sare apoi incepem sa mixam bine pina devine o spuma consistenta.


Adaugam treptat zaharul si mixam bine pina se topeste zaharul, apoi amestecam cocosul cu faina si praful de copt si le incorporam in albus cu miscari usoare de sus in jos pina se incorporeaza bine, apoi intr-o tava tapetata cu hirtie de copt punem compozitia, nivelam frumos si introducem in cuotorul incins la 180 grade pentru 30 -35 minute.Scoatem si lasam sa se raceasca.


Crema


Galbenusurile le punem intr-o oala cu fund dublu si le mixam bine cu zaharul si zaharul vaniliat, apoi adaugam 200 ml lapte si punem la fiert Cind devine ca si consistenta smintinei adaugam budinca diluata in 50 ml lapte si mai lasam sa fiarba 5 minute mestecind continuu sa nu se faca cocoloase.


Luam de-o parte si lasam sa se raceasca dar nu de tot, cind este inca putin calduta adaugam margarina sau unt taiat bucatele si mixam bine pina devine o crema pufoasa,astfel crema obtinuta o punem peste blatul obtinut care intre timp s-a racit si el o nivelam frumos si ornam cu fulgi de ciocolata.


Lasam sa stea citeva ore apoi portionam dupa preferinta Sa va fie de folos

 

TIPS-URI

1

Am folosit tava de 40 /45 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos si crema de vanilie , tanti Stela" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

01.01.2015, 20:36

O prajitura delicioasa!

mirela0911 1

01.01.2015, 22:10

Foarte buna!

babi5 1

02.01.2015, 08:02

MptanLaoale Rocsi,mirela0911

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si krantz