Prajitura cu cocos si lamaie

de T I M E A in Prajituri, 3 Ian 2013 | 17279 vizualizari

 

O prajitura foarte rapida si gustoasa daca va place nuca de cocos si crema de lamaie. Eu nu prea mananc nuca de cocos, dar altii au fost foarte incantati de aceasta prajitura :).

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 3 linguri lapte
  • 3 linguri faina
  • 100 gr nuca de cocos
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit sare
  • Crema:
  • 1 plic praf crema de lamaie
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • Pentru ornat:
  • 50 gr nuca de cocos
  • 1 picatura colorant alimentar galben
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos si lamaie:

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam apoi zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam laptele apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos.


Turnam intr-o tava mai mica tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 20-25 min.


Scoatem din cumptor si lasam la racit.


Intre timp mixam praful de crema amestecat cu zaharul pudra si laptele rece. Mixam pana devine o crema consistenta.


Intindem crema peste blatul racit si nivelam.


Presaram deasupra nuca de cocos colorata.


Dam la frigider pana la servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Lorra 1

04.01.2013, 19:07

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

04.01.2013, 23:35

Mmmm ce bun si intra direct la favorite

T I M E A 1

05.01.2013, 18:09

Ma bucur ca va place prajitura mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Alba ca Zapada"