Desert placinta insiropata cu iaurt

de Rahela Velicu in Prajituri, 27 Iun 2021 | 3821 vizualizari

 

Una dintre cele mai simple si mai delicioase placinte. 

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de placinta ( Morarita am avut eu)
  • 650 gr iaurt simplu
  • 5 oua
  • 180 ml ulei
  • 180gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de la 1 portocala

Ingrediente sirop:

  • 5 linguri de zahar
  • 250 ml apa
  • zeama de la 2 portocale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta insiropata cu iaurt:

Lasam foile de placinta la dezghetat. Ungem o tava cu ulei si punem o foaie de placinta pe fundul tavii.

Batem ouale cu 180 g de zahar, adaugam uleiul, apoi iaurtul.  Foile de placinta le rupem  in fasii mici si le adaugam peste compozitia de oua. Adaugam si praful de copt si coaja de portocala rasa si incorporam bine.

Punem compozitia in tava tapetata cu ulei si cu foaia de copt si dam la cuptorul preincalzit  la 200 de grade pentru 35-40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Caramelizam cele 5 linguri de zahar, adaugam 1 cana de apa calda si lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul. La final adaugam zeama de la portocale. Turnam siropul peste placinta imediat ce o scoatem din cuptor si lasam sa se absoarba bine. Dupa cel putin 1 ora o putem portiona. Putem presara zahar pudra, dar se va topi imediat. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta insiropata cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu iaurt