Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )

de Constelatialeu in Dulciuri, 17 Iul 2015 | 1252 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras Lavinia,am facut mici modificari.....ca nu ma pot abtine......si uite asa catinel,catinel am ajuns si la 700 de retete......

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar brun
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt cu sofran
  • Sirop
  • 150 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita ness
  • Crema capuccinno
  • 300 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 3 plicuri de capuccino original
  • 150 g zahar brun
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 50 g amidon Dr.Oetker
  • 200 g unt cu peste 80% grasime
  • Glazura
  • serbet de zmeura
  • serbet de vanilie
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 ):

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine,se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare.Galbenusurile le frecam cu uleiul si apa si apoi le amestecam in bezeaua obtinuta.Amestecam faina,cacaoa,praful de copt si capuccino,apoi incorporam in bezea,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente.Tapetam o tava 35/25,cu hartie de copt,impartim compozitia in doua si coacem doua blaturi.Se da tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit.


Sirop : Punem zaharul intr-un ibric il caramelizam,pana capata o culoare maro deschis,turnam apa cu grija si lasam sa fiarba pana se topeste tot zaharul.Tragem de pe foc si adaugam si nessul.Lasam la racit.


Crema : Laptele cu zaharul vanilat il punem pe foc si il incalzim.Galbenusurile cu zaharul,capuccino si amidonul le omogenizam,apoi turnam laptele caldut pana subtiem amestecul.Punem cratita pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa crema.Lasam sa se raceasca,apoi adaugam untul moale.Lasam crema la frigider cca 20 min.


Asamblare : Asezam pe o tava prima foaie,o sirpoam bine,intindem crema peste crema asezam foaia a doua si o siropam,lasam prajitura la frigider cca 1 ora,apoi o portionam si glazuram cu serbet si ness.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

COMENTARII (35)

Bya Ralu 1

18.07.2015, 15:52

buna praji

Rocsi 1

19.07.2015, 12:35

Te felicit din suflet Cleme. Esti o fata atat de harnica, vesele, plina de viata. La cat mai multe retete!

Catalina L 1

24.07.2015, 14:02

f frumoasa si buna ... felicitari si la cat mai multe retete

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34