Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )

de Constelatialeu in Dulciuri, 17 Iul 2015 | 4006 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras Lavinia,am facut mici modificari.....ca nu ma pot abtine......si uite asa catinel,catinel am ajuns si la 700 de retete......

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar brun
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt cu sofran
  • Sirop
  • 150 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita ness
  • Crema capuccinno
  • 300 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 3 plicuri de capuccino original
  • 150 g zahar brun
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 50 g amidon Dr.Oetker
  • 200 g unt cu peste 80% grasime
  • Glazura
  • serbet de zmeura
  • serbet de vanilie
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 ):

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine,se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare.Galbenusurile le frecam cu uleiul si apa si apoi le amestecam in bezeaua obtinuta.Amestecam faina,cacaoa,praful de copt si capuccino,apoi incorporam in bezea,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente.Tapetam o tava 35/25,cu hartie de copt,impartim compozitia in doua si coacem doua blaturi.Se da tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit.


Sirop : Punem zaharul intr-un ibric il caramelizam,pana capata o culoare maro deschis,turnam apa cu grija si lasam sa fiarba pana se topeste tot zaharul.Tragem de pe foc si adaugam si nessul.Lasam la racit.


Crema : Laptele cu zaharul vanilat il punem pe foc si il incalzim.Galbenusurile cu zaharul,capuccino si amidonul le omogenizam,apoi turnam laptele caldut pana subtiem amestecul.Punem cratita pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa crema.Lasam sa se raceasca,apoi adaugam untul moale.Lasam crema la frigider cca 20 min.


Asamblare : Asezam pe o tava prima foaie,o sirpoam bine,intindem crema peste crema asezam foaia a doua si o siropam,lasam prajitura la frigider cca 1 ora,apoi o portionam si glazuram cu serbet si ness.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Bya Ralu 1

18.07.2015, 15:52

buna praji

Rocsi 1

19.07.2015, 12:35

Te felicit din suflet Cleme. Esti o fata atat de harnica, vesele, plina de viata. La cat mai multe retete!

Catalina L 1

24.07.2015, 14:02

f frumoasa si buna ... felicitari si la cat mai multe retete

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

pe 07.05 la 20:07

Desert tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

pe 07.05 la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

pe 07.05 la 10:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

pe 07.05 la 20:07

Desert tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

pe 07.05 la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

pe 07.05 la 10:06

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kiss