Prajitura cu crema caramel

de Bunica in Prajituri, 27 Apr 2013 | 6054 vizualizari

 

Cred ca stiti cum este cand vrei ceva dulce si buuun. Asa ca astazi am cam stat in bucatarie si am prajiturit. Sunt multumita de ce a iesit.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 plicuri nes
  • 6 linguri nuca macinata fin
  • 6 linguri faina

Crema caramel

  • 200 g. zahar
  • 200 g. unt
  • 4 oua
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 450 ml. lapte

Sirop caramel

  • 100 g. zahar
  • 50 g. unt

Glazura

  • 7 linguri zahar tos.
  • 2 linguri cacao
  • 100 g. unt
  • Frisca
  • 400 ml. frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema caramel:

Pragatim intai blatul.

Se bat 6 albusuri cu 6 linguri zahar pana stau pe telurile mixerului.

Cand albusurile sunt bine batute se adauga pe rand galbenusurile mixand in continuare.

Apoi se adauga pe rand nesul si uca amestecand usor de jos in sus.

La sfarsit adaugam 6 linguri de faina amestecand usor pana la incorporarea completa a ei.Intreaga compozitie se toarna in tava 25/35cm. tapetata cu hartie de copt. 

Tava se introduce in cuptorul incins la 170 grade. 

Este coapta cand trece testul cu scobitoarea.

Cand s-a copt scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit taiem blatul in doua pe orizontala.

Siropul:

Zaharul se pune la caramelizat.

Cand s-a aurit frumos,fara sa se arda,se adauga untul amestecand energic  .

Crema:

Zaharl se pune la caramelizat.Cand este auriu se toarna 250 ml. lapte lasand sa fiarba pana se topeste caramelul.

Intr-un castron dizolvam amidonul in laptele ramas,adaugam ouale mestecand bine.Aceasta compozitie o turnam peste laptele cu carame.Se fierbe pana se ingroasa.

Se ia de pe foc si se adauga untul amestecand repede pentru incorporare.

Frisca:

400 frisca lichida se bat cu 2 linguri zahar pudra si zaharul vanilat.

Asamblare:

Pe primajumatate de blat si toarna siropul de caramel fierbinte nivelandu-se cu un cutit.

Peste siropul de caramel turnam crema firbinte.Crema fierbinte topeste caramelul.

Punem a doua parte a blatului.

Lasam prajitura sa se raceasca aproximativ jumatate de ora,o portionam si pe fiecare portie turnam glazura .

Ornarea cu frisca este la latitudinea fiecaruia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Bunica 1

29.04.2013, 13:45

Eu n-am vazut

Micutza Luana 1

10.05.2013, 21:11

favorit direct

mihaelar63 1

11.05.2013, 02:36

Ce deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10850 puncte

Rux

Rux 9

10120 puncte

mirela0911

5400 puncte

Constelatialeu

4600 puncte

diaconta

4210 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro