Prajitura cu crema caramel

de Bunica in Prajituri, 27 Apr 2013 | 6245 vizualizari

 

Cred ca stiti cum este cand vrei ceva dulce si buuun. Asa ca astazi am cam stat in bucatarie si am prajiturit. Sunt multumita de ce a iesit.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 plicuri nes
  • 6 linguri nuca macinata fin
  • 6 linguri faina

Crema caramel

  • 200 g. zahar
  • 200 g. unt
  • 4 oua
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 450 ml. lapte

Sirop caramel

  • 100 g. zahar
  • 50 g. unt

Glazura

  • 7 linguri zahar tos.
  • 2 linguri cacao
  • 100 g. unt
  • Frisca
  • 400 ml. frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema caramel:

Pragatim intai blatul.


Se bat 6 albusuri cu 6 linguri zahar pana stau pe telurile mixerului.


Cand albusurile sunt bine batute se adauga pe rand galbenusurile mixand in continuare.


Apoi se adauga pe rand nesul si uca amestecand usor de jos in sus.


La sfarsit adaugam 6 linguri de faina amestecand usor pana la incorporarea completa a ei.Intreaga compozitie se toarna in tava 25/35cm. tapetata cu hartie de copt.


Tava se introduce in cuptorul incins la 170 grade.


Este coapta cand trece testul cu scobitoarea.


Cand s-a copt scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca.


Dupa ce s-a racit taiem blatul in doua pe orizontala.


Siropul:


Zaharul se pune la caramelizat.


Cand s-a aurit frumos,fara sa se arda,se adauga untul amestecand energic .


Crema:


Zaharl se pune la caramelizat.Cand este auriu se toarna 250 ml. lapte lasand sa fiarba pana se topeste caramelul.


Intr-un castron dizolvam amidonul in laptele ramas,adaugam ouale mestecand bine.Aceasta compozitie o turnam peste laptele cu carame.Se fierbe pana se ingroasa.


Se ia de pe foc si se adauga untul amestecand repede pentru incorporare.


Frisca:


400 frisca lichida se bat cu 2 linguri zahar pudra si zaharul vanilat.


Asamblare:


Pe primajumatate de blat si toarna siropul de caramel fierbinte nivelandu-se cu un cutit.


Peste siropul de caramel turnam crema firbinte.Crema fierbinte topeste caramelul.


Punem a doua parte a blatului.


Lasam prajitura sa se raceasca aproximativ jumatate de ora,o portionam si pe fiecare portie turnam glazura .


Ornarea cu frisca este la latitudinea fiecaruia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Bunica 1

29.04.2013, 13:45

Eu n-am vazut

Micutza Luana 1

10.05.2013, 21:11

favorit direct

mihaelar63 1

11.05.2013, 02:36

Ce deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite aperitiv, cu șuncă și cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 20:30

Mere la borcan pentru deserturi

de Rocsi 9

ieri la 20:14

Mini tarte cu conopida si broccoli

de oanapl 5

ieri la 19:55

Pasta alla puttanesca

de xana 5

ieri la 18:09

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu lamaie si crema caramel (de post)