Prajitura cu crema de branza

de Sim0na in Prajituri, 10 Apr 2013 | 8225 vizualizari

 

De mult timp ma gandeam la un tiramisu.. dar cum barbatului meu nu-i plac piscoturile, a trebuie sa le schimb cu doua blaturi mult mai delicioase! Si ptr asta ii multumesc colegei mele Doina, colega mea moldoveanca priceputa tare :))

 

INGREDIENTE

  • Blat x 2
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 175 g zahar
  • 1 esenta rom
  • Crema:
  • 400 g branza dulce de vaci (de la Pilos)
  • 500 g frisca lichida
  • Ornat:
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza:

Am pregatit mai intai siropul: apa si zaharul le-am pus pe foc, amestecand usor pana zaharul s-a topit, iar din momentul in care a inceput sa fiarba am lasat 10 minute sa fierba, fara a-l deranja. Am lasat siropul sa se raceasca, apoi am adaugat esenta de rom.


Am pregatit pe rand doua blaturi: am separat ouale, albusurile le-am batut spuma, apoi am adaugat zaharul, mixand continuu pana cristalele de zahar s-au topit. Am pus pe rand galbenusurile, continuand mixarea. Faina am adaugat-o in ploaie, amestecand cu o lingura, de jos in sus, la final am incorporat si praful de copt.


Aluatul l-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care am dat-o la cuptoorul preincalzit, la foc mediu, pentru cca 15 minute, sau pana trece testul scobitorii, blatul avand o culoare frumoasa, aurie. Blaturile le-am lasat sa se raceasca.


Cat blaturile si siropul se odihneau, am pregatit crema, mixand smantana lichida, si amestecand-o cu branza dulce. A rezultat o crema fina si pufoasa.


Cand toate au fost pregatite am trecut la ansamblarea prajiturii: am insiropat primul blat, am adaugat 1/4 din crema, am pudrat cu cacao, apoi am pus 1/4 din crema, am pudrat din nou cu cacao, am pus al doilea blat pe care l-am insiropat bine, am pus si restul de crema, pe care am intins-o pe toata suprafata blatului, inclusiv pe margini. Am pudrat din abundenta cu cacao si am dat prajitura la frigider pentru cel putin 10 ore.


O bunatate a fost! Usoara, delicioasa, pufoasa!


Pofta buna va doresc!

 

TIPS-URI

1

Blaturile pot fi inlocuite cu piscoturi, si uite asa rezulta un tiramisu delicios!

2

Pentru cei care doresc crema putin mai dulce, se adauga zahar pudra cand se mixeaza frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Alexandru29 1

16.04.2013, 01:07

Arata foarte bine

marianascarlat 1

12.06.2013, 11:56

Foarte buna!

babi5 1

22.08.2013, 22:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!