Prajitura cu crema de branza si ciocolata

de Miha in Prajituri, 16 Mai 2013 | 9813 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 100 g unt
  • 150 g faina
  • 25 g cacao neagra
  • 2 linguri migdale tocate
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 500 g branza de vaci (grasa si bine scursa)
  • 200 g lapte condensat indulcit
  • 10 g gelatina
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza si ciocolata:

Blat:

Ouale intregi se bat cu un praf de sare pana isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana compozitia devine cremoasa. Turnam untul topit si racit si omogenizam. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa, praful de copt si migdalele tocate.

Compozitia se toarna in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pentru cca 30-35 de minute. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri de apa rece.

Zaharul se pune intr-un vas micut si se caramelizeaza. Cand a devenit lichid turnam, cu atentie, o parte din smantana pentru frisca si amestecam pana la omogenizare. Dam deoparte si lasam la racit.

Branza de vaci se pune intr-un castron. Turnam deasupra caramelul, laptele condensat si restul de smantana pentru frisca. Mixam cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina.

Gustati! Daca mai trebuie zahar mai adaugati atat cat considerati a fi necesar.

Incalzim gelatina pe baie de aburi (sau la microunde) pana se lichefiaza. Punem deasupra 1-2 linguri din crema de branza si amestecam repede. Incorporam apoi in crema de branza.

De jur imprejurul blatului facem un “inel” din folie de aluminiu. Daca aveti tava detasabila, cu atat mai bine, ati scapat de aceasta operatiune. )

Daca doriti puteti insiropa blatul cu un sirop de zahar ars sau un sirop simplu de apa si zahar.

Turnam crema de branza peste blat, nivelam si dam la frigider pana pregatim glazura.

Glazura:

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca si untul. Cand a ajuns la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit, apoi turnam peste prajitura. dam din nou la rece pana se intareste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema spumoasa de vanilie