Tarta cu prune

de MOKUSKA in Prajituri, 29 Aug 2015 | 922 vizualizari

 

Cea mai reusita tarta ever.... Multumesc Timi pentru reteta aluatului perfect! :-*

 

INGREDIENTE

  • 130 unt
  • 1 lingura de zahar
  • 250 g faina
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • coaja la 1 lamaie si 3 lingurite de zeama
  • 1 ou
  • praf de sare
  • 1 lingura de gris
  • 600 g prune
  • 1 plic zahar vanilat
  • praf de scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Am amestecat untul cu zaharul, sarea, oul batut si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Treptat am adaugat si faina, la final am framantat putin cu mana. Am obtinut un aluat mai moale. Am presarat deasupra putina faina, l-am acoperit cu folie de plastic si l-am lasat 1 ora la rece. Intre timp am spalat prunele, le-am taiat in 2 si le-am soc samburii.


Aluatul rece l-am scos pe masa de lucru tapetata cu faina, l-am mai framantat putin cu 2 linguri de faina si l-am intins putin mai mare decat tava. Cu ajutorul sucitorului l-am asezat in tava tapetata cu unt si faina, tot cu ajutorul sucitoruui am "taiat" surplusul de aluat jur imprejur, pe care l-am folosit la ornat. Cu ajutorul degetelor am impins aluatul bine in tava, dupa care l-am presarat cu gris.


Prunele jumatati le-am asezat cu coaja in jos peste aluat, le-am presarat cu zaharul vanilat, praful de scortisoara, floricelele ornament le-am asezat deasupra.

Tarta am lasat-o la cuptorul fierbinte 15 minute la foc mediu si 20 minute la foc mic.

 

TIPS-URI

1

sa nu lasati prunele presarate cu zahar mai mult timp, pentru ca se inmoaie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Aletta 1

01.09.2015, 20:31

arata tare apetisant

mihaelar63 1

04.09.2015, 13:20

Ce bunatate . Arata superb . Felicitari

MOKUSKA 1

04.09.2015, 16:50

va multumesc dragilor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune