Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

de mirela0911 in Prajituri, 26 Feb 2017 | 582 vizualizari

 

E o prajitura delicioasa in aceasta combinatie: branza, cioco, afine....

 

INGREDIENTE

Pt. blatul 1:

  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 5 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 lg nuca macinata
  • 2 lg faina
  • 1 lgt praf de copt

Pt. blatul 2:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 1/2 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 550 g branza dulce de vaci
  • 250 g smantana
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml lapte
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • gem de afine
  • bombonele colorate
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine:

Blatul 1: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma tare ca de bezea. Nuca macinata, faina si praful de copt se amesteca impreuna. Se presara peste albusuri si se incorporeaza cu miscari lente. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca 15-20 de minute, se face testul scobitorii. Se scoate din tava, se asaza pe un gratar si se lasa la racit.


Blatul 2: Intr-un bol, se mixeaza ouale impreuna cu praful de sare si zaharul pentru 8-10 miinute, pana isi tripleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza usor. Se toarna in aceeasi tava ca si la primul blat, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute. Se lasa apoi la racit,dupa care se taie in doua.


Crema: Ciocolata rupta bucati se pune la foc mic impreuna cu laptele pana se topeste. Se lasa sa se raceasca usor.


Branza se mixeaza cu smantana si zaharul pudra vanilat. Se adauga cate putin din ciocolata si se mixeaza bine pana la incorporarea totala.


Pe un platou, se asaza o parte din blatul 2 (cel taiat in doua). Se unge cu gem de afine, apoi cu o parte din crema de branza. Se asaza blatul cu nuca, cu fata in jos, desprinzand apoi usor hartia de copt. Se unge si acesta cu gem de afine, cu o parte din crema, iar deasupra se asaza cea de-a doua parte din blatul 2.


Ultimul blat se acopera cu un strat mai subtire de crema de branza si se presara bombonele colorate. Se da la rece pana in momentul servirii.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii este de 20 x 30 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Andra_Constantinescu 1

28.02.2017, 10:57

Delicioasa!

oanapl 1

28.02.2017, 18:31

Ce combinatie delicioasa!

mihaelar63 1

07.03.2017, 07:27

Chiar delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Jerbo (post)