Prajitura cu crema de capsuni

de Constelatialeu in Dulciuri, 6 Iun 2015 | 1338 vizualizari

 

E de sezon.....si e impartita si mancata deja....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 200 g margarina rama
  • 200 g zahar
  • 220 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • 2 linguri cacao
  • Crema de capsuni
  • 600 g capsuni
  • 100 g zahar
  • 3 foi gelatina( 5 g gelatina granulata)
  • 350 ml frisca lichida Hulala
  • Crema de ciocolata alba
  • 100 g ciocolata alba Schogetten
  • 200 ml frisca lichida Hulala
  • 100 ml smantana dulce cu 40% grasime
  • 3 foi gelatina
  • Decor
  • bombonele colorate
  • capsuni
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de capsuni:

Blat :Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul pana acesta se topeste,apoi adaugam galbenusurile,omogenizam.Adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina cernuta.Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare si le incorporam in compozitia de margarina. Impartim compozitia in doua parti aproximativ egale,intr-una punem cele 2 linguri de cacao.Tapetam cu hartie de copt o tava cu diametru le 24/36 cm.Punem compozitia in tava cu o lingurita alternand alb cu maro,ca o tabla de sah.Apoi nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor si se lasa la racit.


Crema de capsuni. : Se curata si se spala capsunile apoi se pun in blender pana devin un piure.Se pune piureul intr-o craticioara cu fund dublu,se adauga zaharul si se pune pe foc.Se da in 2-3 clocote.Separat se pune gelatina la hidratat in apa rece.Tragem piureul de pe foc,lasam cca 5-6 min,apoi stoarcem gelatina si o omogenizam in piureul de capsuni.Dam la congelator cca 30 min.Separat batem frisca tare. Cand s-a racit piureul se amesteca cu frisca .In tava in care am copt blatul asezam folie alimentara,punem blatul racit si intindem crema de capsuni.Dam la frigider pana pregati crema de ciocolata.


Crema de ciocolata alba : Punem gelatina la hidratat.Maruntim ciocolata si adaugam peste ciocolata 100 ml frisca lichida,topim ciocolata cu frisca,fara a lasa sa dea in fiert.Tragem de pe foc ciocolata topita,stoarcem gelatina de apa si o incorporam in ciocolata.Dam la congelator cca 10-15 min,nu trebuie sa se intareasca de tot.Batem frisca lichida cu smantana dulce pana obtinem o frisca tare.Apoi adaugam frisca peste ciocolata,obtinanand o crema ferma.Cu ajutorul unui posh ornam prajitura.Presaram bombonele colorate si dam tava la frigider pana a doua zi.A doua zi se portioneaza prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbine.Fiecare bucatica de prajitura se decoreaza cu capsuni.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

dantes 1

07.06.2015, 11:10

Delicioasa!

mirela0911 1

07.06.2015, 13:50

mihaelar63 1

07.06.2015, 23:07

Faina capsunica ta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34