Savarine cu pesmet...

de Miha in Dulciuri, 13 Mai 2009 | 9135 vizualizari

 

E mai buna decat cea de la cofetarie...:)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de pesmet
  • 1 lingura faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu pesmet...:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare.


Adaugam zaharul si mixam bine in continuare,pana capata o consistenta ca de bezea.Inglobam si galbenusurile,pe rand. La sfarsit pesmetul si faina.




Se pune compozitia in forme si se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute.Sau pana trece testul scobitorii. :)




Eu nu am forme speciale de savarine,asa ca le-am copt in cele de briose. :)




Dupa ce s-au racit savarinele,luam cate una si o scufundam in siropul preparat din 200 g zahar caramelizat,stins cu 400 ml apa.


Le lasam cat sa se imbibe bine (chiar foarte bine as spune ) le scoatem pe un platou.Taiem capacelele umplem cu frisca muuuulta si le ornam dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu pesmet..." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Miha 1

04.12.2009, 16:47

Nu, Crina, nu trebuie praf de copt.

elena1988 1

04.03.2011, 18:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri pentru Craciun