Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata

de Sidy in Prajituri, 7 Apr 2011 | 4547 vizualizari

 

Si daca nu ne place cacaoa sau ciocolata in prajituri....credeti ca nu pot sa fac kreme a la kreme ???
Da de unde....priviti si gustati ...

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic crema Ole capsuni
  • 1 plic crema vanilie
  • 200 ml frisca nebatuta
  • 1 cana lapte
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri lichior de ciocolata
  • 100 g ciocolata cu alune
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata:

Preparam blatul separand albusurile de galbenusuri, pentru inceput. Batem bine de tot albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam cele 6 linguri cu zahar si mixam pina se intareste spuma bine de tot. Adaugam pe rand cate un galbenus si mixam in continuare. Adaugam praful din crema de vanilie si amestecam pina se omogenizeaza.


Intr-o tava de 22 X 30 cm, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt , punem aluatul si il dam la copt la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade , pentru aproximativ 30 minute. Cand blatul este copt,il scoatem si il lasam la racit.


Intr-un bol preparam crema de capsuni. Mixam laptele, frisca si praful de la crema pina cand crema se ingroasa. Acoperim blatul cu aceasta crema si pregatim glazura.


Intr-o craticiora punem 2 linguri de apa si 2 linguri cu zahar pe care le lasam sa fiarba pina se topeste zaharul.Adaugam lichiorul si ciocolata rupta in bucati.Amestecam pina se topeste ciocolata. Adaugam apoi untul si amestecam sa se omogenizeze bine, apoi lasam la racit. Cand este rece adaugam glazura peste crema de capsuni si dam prajitura la rece pentru 4-5 ore. Apoi putem sa o feliem , neuitand sa dam cutitul prin apa rece atunci cand taiem prajitura.


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

08.04.2011, 10:01

lilik 1

09.04.2011, 04:41

adry88 1

01.06.2011, 21:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si nuca - La multi ani bucataras.ro