Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata

de Sidy in Prajituri, 7 Apr 2011 | 4734 vizualizari

 

Si daca nu ne place cacaoa sau ciocolata in prajituri....credeti ca nu pot sa fac kreme a la kreme ???
Da de unde....priviti si gustati ...

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic crema Ole capsuni
  • 1 plic crema vanilie
  • 200 ml frisca nebatuta
  • 1 cana lapte
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri lichior de ciocolata
  • 100 g ciocolata cu alune
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata:

Preparam blatul separand albusurile de galbenusuri, pentru inceput. Batem bine de tot albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam cele 6 linguri cu zahar si mixam pina se intareste spuma bine de tot. Adaugam pe rand cate un galbenus si mixam in continuare. Adaugam praful din crema de vanilie si amestecam pina se omogenizeaza.


Intr-o tava de 22 X 30 cm, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt , punem aluatul si il dam la copt la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade , pentru aproximativ 30 minute. Cand blatul este copt,il scoatem si il lasam la racit.


Intr-un bol preparam crema de capsuni. Mixam laptele, frisca si praful de la crema pina cand crema se ingroasa. Acoperim blatul cu aceasta crema si pregatim glazura.


Intr-o craticiora punem 2 linguri de apa si 2 linguri cu zahar pe care le lasam sa fiarba pina se topeste zaharul.Adaugam lichiorul si ciocolata rupta in bucati.Amestecam pina se topeste ciocolata. Adaugam apoi untul si amestecam sa se omogenizeze bine, apoi lasam la racit. Cand este rece adaugam glazura peste crema de capsuni si dam prajitura la rece pentru 4-5 ore. Apoi putem sa o feliem , neuitand sa dam cutitul prin apa rece atunci cand taiem prajitura.


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

08.04.2011, 10:01

lilik 1

09.04.2011, 04:41

adry88 1

01.06.2011, 21:18

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

O pizza de te lingi pe degete
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
PRAJITURA "DINTE DE NEGRU"