Prajitura cu crema de ciocolata

de miremirc in Prajituri, 3 Ian 2011 | 7937 vizualizari

 

by bitza

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua,
  • 150 g zahar,
  • 250 g faina,
  • 3 lg iaurt,
  • 2 lg miere,
  • 50 g unt,
  • 1 praf de copt

Crema:  

  • 4 galbenusuri,
  • 300 g zahar pudra,
  • 250 g unt,
  • 1 plic ciocolata calda,
  • rom dupa gust,
  • 4 lg cacao

Sirop

  •  1 cana apa,
  • 50 g zahar,
  • 2 lg miere,
  • rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata:

Ptr.blat: ouala se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam mierea, apoi untul topit, iaurtul, faina amestecata cu praful de copt; se coace in tava 20/30 si se taie in 2.


Ptr.crema: mixam galbenusurile cu zaharul pudra apoi il punem pe aburi pana se ingroasa;se lasa sa se raceasca;untul il mixam pana devine spumos, apoi adaugam plicul de ciocolata calda, cacao si rom dupa gust, apoi crema de oua pe rand ;amestecam pana devine o crema omogena.


Ptr. sirop: amestecam ingredientele pana se topeste zaharul si mierea


Asamblare: 1/2 blat insiropat-crema-1/2 blat insiropat-frisca -ornamente de ciocolata(pudra de cacao)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

tanyapatap 1

03.01.2011, 20:13

mamaieelena 1

04.01.2011, 00:16

buneeeeee

Pasiune pentru bucatarie 1

16.02.2011, 15:14

acum am vazut ca ai facut prajitura,foarte bine ti-a iesit,sper ca v-a placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti