Prajitura cu crema de ciocolata

de miremirc in Prajituri, 3 Ian 2011 | 8401 vizualizari

 

by bitza

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua,
  • 150 g zahar,
  • 250 g faina,
  • 3 lg iaurt,
  • 2 lg miere,
  • 50 g unt,
  • 1 praf de copt

Crema:  

  • 4 galbenusuri,
  • 300 g zahar pudra,
  • 250 g unt,
  • 1 plic ciocolata calda,
  • rom dupa gust,
  • 4 lg cacao

Sirop

  •  1 cana apa,
  • 50 g zahar,
  • 2 lg miere,
  • rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata:

Ptr.blat: ouala se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam mierea, apoi untul topit, iaurtul, faina amestecata cu praful de copt; se coace in tava 20/30 si se taie in 2.


Ptr.crema: mixam galbenusurile cu zaharul pudra apoi il punem pe aburi pana se ingroasa;se lasa sa se raceasca;untul il mixam pana devine spumos, apoi adaugam plicul de ciocolata calda, cacao si rom dupa gust, apoi crema de oua pe rand ;amestecam pana devine o crema omogena.


Ptr. sirop: amestecam ingredientele pana se topeste zaharul si mierea


Asamblare: 1/2 blat insiropat-crema-1/2 blat insiropat-frisca -ornamente de ciocolata(pudra de cacao)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

tanyapatap 1

03.01.2011, 20:13

mamaieelena 1

04.01.2011, 00:16

buneeeeee

Pasiune pentru bucatarie 1

16.02.2011, 15:14

acum am vazut ca ai facut prajitura,foarte bine ti-a iesit,sper ca v-a placut

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv placinta cu branza de vaci
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata