Prajitura cu rabarbura

de T I M E A in Prajituri, 24 Mai 2012 | 6744 vizualizari

 

Si pentru ca este primavara am ales sa fac o prajitura usoara si racoroasa cu rabarbura.
De mica imi placea aceasta prajitura si o faceam si pe atunci tot eu :).

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • - 400 gr rabarbura
  • - 5 linguri zahar
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - unt sau margarina pt uns tava
  • Pt blat:
  • - 3 oua mari
  • - 140 gr zahar
  • - 170 gr faina
  • - 100 ml ulei
  • - 2 linguri apa fierbinte
  • - 1 lingurita praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rabarbura:

Inainte de toate curatam si spalam rabarbura.


Apoi ungem tava cu unt sau margarina si presaram pe fundul tavii cele 5 linguri de zahar. Asezam peste zahar rabarbura taiata cubulete mici si apoi presaram un plic de zahar vanilat.


Pregatim un blat in felul urmator:


- separam albusurile de galbenus


- mixam albusurile tare, adaugam apoi zaharul si mai mixam 2-3 minute


- adaugam pe rand: galbenusurile, uleiul si cele 2 linguri de apa , mixand in continuare pe treapa cea mai mica


- la final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.


Turnam compozitia peste fructe si dam la cuptor timp de aprox 30 min.


Dupa ce scoatem prajitura din cuptor lasam sa se raceasca apoi rasturnam prajitura pe o plansa.


Taiem prajitura felii si servim!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rabarbura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

T I M E A 1

25.05.2012, 16:45

Ancuta si eu doar o data am facut dar am sa mai fac si am rugat-o pe mama mea sa imi puna si in congelator

diaconta 1

25.05.2012, 17:39

eu as zice ca seamana la gust cu para,poate putin mai acrisoara.

cocolina 1

25.05.2012, 21:18

foarte delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rabarber