Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

de Rocsi in Prajituri, 8 Mar 2013 | 11220 vizualizari

 

O prajiturica delicioasa care sper sa fie si pe placul celor ce se vor delecta cu ea.La multi ani tuturor mamaelor, doamnelor si domnisoarelor, o primavara insorita cu multa iubire si tot ce va doriti!!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 350 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 2 linguri cu varf cacao
  • 340 gr faina
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 praf de copt
  • 1 canita miez de nuca
  • 1 cana de cafea preparata
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 5-6 linguri lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • bombonele decorative
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca:

Nucile le taiem marunt cu un cutit.

Ouale (de la temperatura camerei) le batem spuma impreuna cu zaharul pana isi dulbeaza volumul.

Punem treptat uleiul si mixam pana devine o crema.

Adaugam laptele, praful de copt, esenta, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de portocala si amestecam usor sa nu ne stropim.

Incorporam in ploaie faina si cacaoa, pe care le cernem mai intai.

La final punem miezul de nuca tocat.




Ungem o tava dreptunghiulara cu unt, tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia.


O introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita.

Lasam prajitura la copt cam 30-35 de minute (facem testul cu scobitoarea).

O scoatem din cuptor cand este gata, o lasam sa se raceasca, indepartam capetele, apoi o portionam.

Ciocolata o rupem bucatele, punem 5-6 linguri de lapte si o topim fie in microunde, fie pe baie de aburi.

Insiropam fiecare bucatica in parte cu cafea (sa fie rece cafeaua), apoi cu o lingurita punem ciocolata topita pe toate.

Frisca de la frigider o punem intr-un bol si o mixam.


Cu ajutorul unui pos punem cate un mot de frisca pe prajiturele, apoi presaram cateva bombonele.

Le dam la rece si sunt numai bune de servit.

Eu am gustat una si nu pot sa zic decat de sunt delicioase!


Sursa de inspiratie blat Multumesc Miha!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Rocsi 1

09.03.2013, 20:14

Multumesc Lavinia

Panacris 1

20.07.2013, 18:37

Rocsi 1

20.07.2013, 21:03

Cris multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci si rahat