Prajitura cu crema de ciocolata si rom

de ionela2682 in Prajituri, 4 Feb 2013 | 3217 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat: (Unitate de masura este cana de 250ml)
  • 1 1/2 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 /2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura otet sau zeama de lamaie
  • 1 cana apa calda
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 2 linguri cacao
  • Crema:
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 2 linguri cu varf cacao
  • Sirop
  • 4 linguri zahar
  • 1 cana apa
  • 1 fiola esenta de rom
  • Decor
  • ciocolata cu lapte
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si rom:

Prepararea blatului:


Intr-un castron adaugam ingredientele uscate (faina, cacao, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare). In alt bol adaugam ingredientele umede (lapte, apa, ulei, oua, zeama de lamaie). Amestecam fiecare compozitie.


Compozitia umeda se adauga peste cea uscata, omogenizam, turnam in tava de copt cu hartie de copt sau unsa cu unt/ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor, temperatura medie, pana trece testul scobitorii. Scoatem si lasam pe un gratar sa se raceasca.


Siropul:


Zaharul il punem intr-o craticioara pe foc si tinem pana se caramelizeaza, turnam apa si lasam sa se topeasca caramelul. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Adaugam esenta de rom.


Crema:


Untul la temperatura camerei il mixam bine cu zaharul pudra. Adaugam cacaoa, esenta de rom si omogenizam.


Asamblare:


Blatul copt si racit se taie in 2 pe orizontala in doua foi egale ca grosime. Se insiropeaza cu 1/2 din cantitatea de sirop, se pune 1/2 cantitate de crema pe unul din blaturi, se niveleaza si se acopera cu cel de-al doilea blat ,se acopera cu cealalta 1/2 din crema ramasa. Se da la rece pana se intareste crema, apoi se portioneaza cuburi. Peste fiecare cub se va turna cate 1 lingura de ciocolata topita si cate o bezea de frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

COMENTARII (19)

ginapuflea 1

06.02.2013, 12:59

o bunatate! Asi vrea sa intreb referitor la lapte.Cat se pune 1/2 cana sau o cana,doua?

ionela2682 1

06.02.2013, 15:46

1/2 inseamna jumatate de cana!

ginapuflea 1

06.02.2013, 16:38

Stiu, ca 1/2 inseamna o jumatate,dar mai devreme nu vazusem la ingredientele pt blat cat lapte se pune.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!