Prajitura cu crema de ciocolata si visine

de T I M E A in Prajituri, 23 Dec 2012 | 4215 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • o cana lapte
  • o cana ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 350 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • o sticluta esenta de rom
  • un varf de sare
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 6 linguri zahar
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 250 gr visine
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 5 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita unt
  • bombonele colorate pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si visine:

Pregatim mai intai crema, chiar cu o zi inainte. Amestecam frisca cu zaharul si punem pe foc pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucatele. Amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin, dam la frigider cateva ore sau pana a doua zi.



Pentru blat mixam albusurile spuma cu un varf de sare, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai mixam cateva minute. Punem apoi pe rand mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul, esenta de rom si laptele.

La final incorporam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.


Turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 35 min.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.



Intre timp scoatem crema din frigider si o lasam cateva minute la temperatura camerei. Apoi o mixam cu mixerul la viteza mare pana obtinem o crema pufoasa.


Taiem blatul in doua si asezam visinele cu pulpa in jos pt ca siropul de la visine sa se traga in blat.


Peste visine intindem crema peste care asezam cealalta foaie.


Glazura: topim pe baie de aburi ciocolata facuta bucatele impreuna cu frisca luchida si untul. Amestecam mereu si avem grija ca peretii vasului cu ciocolata sa nu atinga apa.


Turnam glazura peste prajitura si nivelam cu un cutit.


Deasupra presaram bombonele colorate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

diaconta 1

25.12.2012, 17:41

ce combinatie grozava

T I M E A 1

27.12.2012, 15:31

Da Dia e super, mai ales dupa ce sta cateva zile e si mai buna

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

Painici umplute

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Chec cu visine si cacao