Prajitura cu crema de ciocolata si visine

de T I M E A in Prajituri, 23 Dec 2012 | 9583 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • o cana lapte
  • o cana ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 350 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • o sticluta esenta de rom
  • un varf de sare
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 6 linguri zahar
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 250 gr visine
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 5 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita unt
  • bombonele colorate pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si visine:

Pregatim mai intai crema, chiar cu o zi inainte. Amestecam frisca cu zaharul si punem pe foc pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucatele. Amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin, dam la frigider cateva ore sau pana a doua zi.

Pentru blat mixam albusurile spuma cu un varf de sare, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai mixam cateva minute. Punem apoi pe rand mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul, esenta de rom si laptele.
La final incorporam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.

Turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 35 min.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Intre timp scoatem crema din frigider si  o lasam cateva minute la temperatura camerei. Apoi o mixam cu mixerul la viteza mare pana obtinem o crema pufoasa.

Taiem blatul in doua si asezam visinele cu pulpa in jos pt ca siropul de la visine sa se traga in blat.

Peste visine intindem crema peste care asezam cealalta foaie.

Glazura: topim pe baie de aburi ciocolata facuta bucatele impreuna cu frisca luchida si untul. Amestecam mereu si avem grija ca peretii vasului cu ciocolata sa nu atinga apa.

Turnam glazura peste prajitura si nivelam cu un cutit.

Deasupra presaram bombonele colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

diaconta 1

25.12.2012, 17:41

ce combinatie grozava

T I M E A 1

27.12.2012, 15:31

Da Dia e super, mai ales dupa ce sta cateva zile e si mai buna

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu nuca de cocos