Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
O prajitura usoara cu o crema lejera si aromata de fructe de padure..
Blat:
Sirop:
Crema :
Glazura:
Decor:
Blat:
Am batut albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul,treptat,mixand bine pana am obtinut o bezea tare.
Am adaugat apa ,galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt si cacaua,in 3-4 transe,amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule.
Am tapetat o tava cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.(testul scobitorii)
Blatul racit l-am taiat in doua.
Sirop:
Am fiert apa cu zaharul aprox 3-4 minute apoi am lasat la racit si am adaugat esenta de rom.
Crema:
Intr-un bol pentru mixer am pus frisca ,laptele ,zaharul pudra si praful pentru crema.
Am mixat bine aprox 2-3 minute pana s-a intarit suficient crema.
Asamblare:
Pe un platou/tava am pus primul blat insiropat.
Am pus toata cantitatea de crema si am nivelat.
Cu ajutorul unui posh am pus din loc in loc crema de branza Philadelphia.
Am acoperit cu celalalt blat pe care l-am insiropat in prealabil.
Am dat prajitura la rece pentru minim 3-4 ore.
Am portionat prajitura in bucati potrivite apoi am topit ciocolata cu frisca si am glasat fiecare bucata cu glazura de ciocolata.
Am dat prajiturile la rece pana s-a intarit glazura apoi am spritat cate un mot de crema de branza Philadelphia cu milka.
Am mixat laptele cu zaharul pudra si praful de crema de fructe de padure pana s-a intarit apoi am spritat cate un mot de crema mov peste crema de branza si ciocolata.
Am dat prajiturile la rece pana in momentul servirii.
1
Am folosit o tava de 35/25 cm.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola