Prajitura cu crema de iaurt straciatella si visine

de mirela0911 in Prajituri, 9 Iun 2014 | 3641 vizualizari

 

O prajitura tare buna si racoroasa pe vremea asta!

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • 12 linguri faina
  • coaja rasa de lamaie
  • Pt. crema:
  • 500 g iaurt
  • 100 g zahar
  • 100 ml frisca
  • 5 g gelatina
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 300 g visine fara samburi
  • Pt. ornat:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 6 lg lapte
  • 50 g unt
  • frisca pt. moatze
Portii: 28
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de iaurt straciatella si visine:

Blatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga pe rand zaharul si se bat pana la dizolvare si obtinem o spuma tare. Se adauga apa si uleiul, coaja de lamaie apoi galbenusurile pe rand amestecand usor dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste spuma amestecand cu miscari usoare pana la incorporare. Se toarna blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 30 minute la 180 de grade. Se lasa la racit dupa care se taie in doua.


Crema: Visinele se spala si se curata de samburi, se adauga peste ele zahar dupa gust, se amesteca bine apoi se lasa la scurs. Iaurtul se amesteca cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se bate frisca apoi se incorporeaza usor cu iaurtul. Se adauga visinele apoi ciocolata data pe razatoarea cu gauri mari. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic. Se omogenizeaza totul si se da la frigider pana se raceste si blatul.


In tava in care s-a copt blatul se pune o folie alimentara si se aseaza un blat. Deasupra se toarna crema, se aseaza celalalt blat, se strange folia pe langa prajitura si se da la frigider pentru cateva ore pana se intareste crema (la mine a stat peste noapte).


Intr-o craticioara pe foc se pune ciocolata rupta bucati, laptele si untul si se amesteca continuu pana se topeste si se omogenizeaza. Se lasa putin la racit dupa care se intinde peste prajitura. Deasupra se fac moatze din frisca. Eu am amestecat frisca cu putin sirop de la visine pentru a colora usor frisca. Deasupra am ras putina ciocolata.


De servit pe caldura mare. Este atat de racoroasa! Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de iaurt straciatella si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (15)

Alinutza80 1

09.06.2014, 14:13

Bya Ralu 1

09.06.2014, 15:29

super

Micutza Luana 1

10.06.2014, 12:31

buna tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!