Prajitura cu crema de iaurt straciatella si visine

de mirela0911 in Prajituri, 9 Iun 2014 | 4235 vizualizari

 

O prajitura tare buna si racoroasa pe vremea asta!

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • 12 linguri faina
  • coaja rasa de lamaie
  • Pt. crema:
  • 500 g iaurt
  • 100 g zahar
  • 100 ml frisca
  • 5 g gelatina
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 300 g visine fara samburi
  • Pt. ornat:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 6 lg lapte
  • 50 g unt
  • frisca pt. moatze
Portii: 28
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de iaurt straciatella si visine:

Blatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga pe rand zaharul si se bat pana la dizolvare si obtinem o spuma tare. Se adauga apa si uleiul, coaja de lamaie apoi galbenusurile pe rand amestecand usor dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste spuma amestecand cu miscari usoare pana la incorporare. Se toarna blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 30 minute la 180 de grade. Se lasa la racit dupa care se taie in doua.


Crema: Visinele se spala si se curata de samburi, se adauga peste ele zahar dupa gust, se amesteca bine apoi se lasa la scurs. Iaurtul se amesteca cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se bate frisca apoi se incorporeaza usor cu iaurtul. Se adauga visinele apoi ciocolata data pe razatoarea cu gauri mari. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic. Se omogenizeaza totul si se da la frigider pana se raceste si blatul.


In tava in care s-a copt blatul se pune o folie alimentara si se aseaza un blat. Deasupra se toarna crema, se aseaza celalalt blat, se strange folia pe langa prajitura si se da la frigider pentru cateva ore pana se intareste crema (la mine a stat peste noapte).


Intr-o craticioara pe foc se pune ciocolata rupta bucati, laptele si untul si se amesteca continuu pana se topeste si se omogenizeaza. Se lasa putin la racit dupa care se intinde peste prajitura. Deasupra se fac moatze din frisca. Eu am amestecat frisca cu putin sirop de la visine pentru a colora usor frisca. Deasupra am ras putina ciocolata.


De servit pe caldura mare. Este atat de racoroasa! Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de iaurt straciatella si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Alinutza80 1

09.06.2014, 14:13

Bya Ralu 1

09.06.2014, 15:29

super

Micutza Luana 1

10.06.2014, 12:31

buna tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine alcoolizate si coniac