Prajitura cu crema de lamaie

de Lau in Dulciuri, 20 Mar 2011 | 9537 vizualizari

 

INGREDIENTE

foi

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 5 linguri lapte
  • 5 linguri ulei
  • esenta de rom
  • 1 plic amoniu pentru prajituri
  • faina cat cuprinde sa iasa un aluat ca pentru biscuiti

crema

  • 600 g lapte
  • 3 linguri faina
  • 200 g zahar
  • 200 g margarina
  • zeama de la o lamaie si coaja
  • 2 linguri zahr pudra
  • 1 lingura nuca de cocos
  • 1 zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie:

foi: se amesteca toate ingredientele si se lasa 30 min sa se odihneasca,apoi impartim coca in trei si le coacem pe dosul tavii,


foile nu trebuie sa se rumeneasca,


Crema-se pune laptele cu zaharul la foc,


separat amestecam faina cu un pic de lapte si turnam peste lapte cand fierbe,


amestecam continuu sa nu se prinda de oala,


cand se ingroasa se adauga margarina si cand s-a topit se stinge focul si adaugam zeama si coaja de lamaie


cand s-au racit foile si crema se asambeaza


se aseaza o foaie se adauga jumatate de crema-foaie -crema si ultima foaie


se amesteca zaharul pudra cu zaharul vanilat si nuca de cocos se pudreaza deasupra prajiturii

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

21.03.2011, 18:04

O reteta grozava

lilik 1

21.03.2011, 20:27

delicioasa

adry88 1

12.06.2011, 13:16

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata si capsuni