Prajitura cu crema de lamaie

de Lau in Dulciuri, 20 Mar 2011 | 9661 vizualizari

 

INGREDIENTE

foi

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 5 linguri lapte
  • 5 linguri ulei
  • esenta de rom
  • 1 plic amoniu pentru prajituri
  • faina cat cuprinde sa iasa un aluat ca pentru biscuiti

crema

  • 600 g lapte
  • 3 linguri faina
  • 200 g zahar
  • 200 g margarina
  • zeama de la o lamaie si coaja
  • 2 linguri zahr pudra
  • 1 lingura nuca de cocos
  • 1 zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie:

foi: se amesteca toate ingredientele si se lasa 30 min sa se odihneasca,apoi impartim coca in trei si le coacem pe dosul tavii,


foile nu trebuie sa se rumeneasca,


Crema-se pune laptele cu zaharul la foc,


separat amestecam faina cu un pic de lapte si turnam peste lapte cand fierbe,


amestecam continuu sa nu se prinda de oala,


cand se ingroasa se adauga margarina si cand s-a topit se stinge focul si adaugam zeama si coaja de lamaie


cand s-au racit foile si crema se asambeaza


se aseaza o foaie se adauga jumatate de crema-foaie -crema si ultima foaie


se amesteca zaharul pudra cu zaharul vanilat si nuca de cocos se pudreaza deasupra prajiturii

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

21.03.2011, 18:04

O reteta grozava

lilik 1

21.03.2011, 20:27

delicioasa

adry88 1

12.06.2011, 13:16

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine.