Prajitura cu crema de nuca si zmeura

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Oct 2013 | 14220 vizualizari

 

Asta e prajitura a doua din categoria ''pentru prietena mea la aniversare''....Imi place crema de nuca si zmeura,asa ca am facut eu niste combinatii supercalifragilistice si zic ca a iesit o bunatate....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri nuca macinata
  • 8 linguri ulei
  • 1 praf de copt cu sofran
  • Crema de nuca
  • 400 g nuca macinata
  • 200 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 50 g ciocolata neagra
  • 1 pachet de unt
  • Crema de zmeura
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana groasa
  • 3-4 linguri dulceata zmeura
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de nuca si zmeura:

Blatul:

Galbenusurile cu zaharul le mixam bine pana ce se topeste zaharul,adaugam uleiul si omogenizam.Apoi faina ,praful de copt si nuca.Albusurile le batem spuma tare si le incorporam in compozitia de mai sus,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari incete.Tapetam o tava (25/35) cu hartie de copt,turnam compozitia si o dam la cuptorul preincalzit.Este gata cand trece testul scobitorii.Lasam sa se raceasca si taiem in doua.

Crema de nuca

Nuca macinata cu laptele,zaharul si ciocolata pe baie de abur pana devine o crema consistenta.O lasam sa se raceasca bine si apoi adaugam untul si omogenizam.

Crema de zmeura:

Frisca lichida cu smantana groasa le mixam apoi adaugam dulceata de zmeura.

Asamblare:

Blat,crema de nuca,blat si apoi crema de zmeura.Deasupra am ornat cu un sos de ciocolata de la Dr.Oetker.Se taie cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

 

TIPS-URI

1

cand am pus dulceata in frisca am scurs siropul

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de nuca si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca