Prajitura cu crema de post

de Valclaudia in Prajituri, 1 Dec 2013 | 4838 vizualizari

 

m-am inspirat mult de la Lavinia (te pup,si te admir,fata priceputa!), practic asamblarea e putin altfel, un soi de sora a amandinei ;)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 cani de faina
  • 1 1/2 cani zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite de bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 2 cani de apa
  • 1/2 cana ulei
  • 2 lingurite de otet
  • 2 liguri cacao

Sirop:

  • 150 gr. zahar
  • 250 ml apa
  • 1 esenta de rom

Crema:

  • 400 gr. margarina Rama (la pachet)
  • 300 gr. zahar pudra
  • 4 linguri de cacao
  • 1 esenta de rom
  • (in plus, 1 lingura cafea macinata pentru crema cu care decoram)

Glazura:

  • 150 gr zahar
  • 1 lingura cacao
  • 60 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de post:

Amestecam intr-un vas faina, zaharul, praful de copt, praful de cacao si bicarbonatul.


In alt vas amestecam apa, uleiul, otetul.


Turnam amestecul lichid peste amestecul solid,amestecand usor cu lingura de lemn.


Amestecul se toarma in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.


Se da tava la copt pentru 35-40 min. la temeratura moderata.


Scoatem tava din cuptor si lasam sa se racoreasca blatul.


Caramelizam intr-un ibric zaharul, adaugam apa, lasam sa se topeasca complet zaharul ars, stingem focul si adaugam esenta de rom.


Dupa ce se raceste siropul, se toarna in tva peste blat si se mai lasa cca 2 ore blatul la insiropat.


Crema se prepara la mixer, amestecand margarina (la temeratura camerei) cu zaharul pudra, esenta de rom si 3-4 linguri de cacao.


Intindem 80% din crema peste blatul insiropat (in tava).


Nivelam crema, decoram cu o furculita, apoi portionam prajitura.


Asezam bucatile de prajitura pe platou, decoram cu glazura clasica (topim zaharul in apa la foc mic, adaugam praful de cacao si lasam sa fiarba pana se ingroase usor).


In crema ramasa adaugam 1 lingura (cu varf) de cafea macinata si decoram prajiturelele.


Dam platoul cu prajituri la rece pentru cel putin 1 ora inainte de servire (sa se intareasca crema de margarina).


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Anett 1

02.12.2013, 08:20

ce frumoase sunt!

MIUTA 1

02.12.2013, 11:13

Rocsi 1

02.12.2013, 20:10

Delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de gutui