Prajitura cu crema de post

de Valclaudia in Prajituri, 1 Dec 2013 | 18638 vizualizari

 

m-am inspirat mult de la Lavinia (te pup,si te admir,fata priceputa!), practic asamblarea e putin altfel, un soi de sora a amandinei ;)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 cani de faina
  • 1 1/2 cani zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite de bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 2 cani de apa
  • 1/2 cana ulei
  • 2 lingurite de otet
  • 2 liguri cacao

Sirop:

  • 150 gr. zahar
  • 250 ml apa
  • 1 esenta de rom

Crema:

  • 400 gr. margarina Rama (la pachet)
  • 300 gr. zahar pudra
  • 4 linguri de cacao
  • 1 esenta de rom
  • (in plus, 1 lingura cafea macinata pentru crema cu care decoram)

Glazura:

  • 150 gr zahar
  • 1 lingura cacao
  • 60 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de post:

Amestecam intr-un vas faina, zaharul, praful de copt, praful de cacao si bicarbonatul.

In alt vas amestecam apa, uleiul, otetul.

Turnam amestecul lichid peste amestecul solid,amestecand usor cu lingura de lemn.

Amestecul se toarma in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se da tava la copt pentru 35-40 min. la temeratura moderata.

Scoatem tava din cuptor si lasam sa se racoreasca blatul.

Caramelizam intr-un ibric zaharul, adaugam apa, lasam sa se topeasca complet zaharul ars, stingem focul si adaugam esenta de rom.

Dupa ce se raceste siropul, se toarna in tva peste blat si se mai lasa cca 2 ore blatul la insiropat.

Crema se prepara la mixer, amestecand margarina (la temeratura camerei) cu zaharul pudra, esenta de rom si 3-4 linguri de cacao.

Intindem 80% din crema peste blatul insiropat (in tava).

Nivelam crema, decoram cu o furculita, apoi portionam prajitura.

Asezam bucatile de prajitura pe platou, decoram cu glazura clasica (topim zaharul in apa la foc mic, adaugam praful de cacao si lasam sa fiarba pana se ingroase usor).

In crema ramasa adaugam 1 lingura (cu varf) de cafea macinata si decoram prajiturelele.

Dam platoul cu prajituri la rece pentru cel putin 1 ora inainte de servire (sa se intareasca crema de margarina).

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Anett 1

02.12.2013, 08:20

ce frumoase sunt!

MIUTA 1

02.12.2013, 11:13

Rocsi 1

02.12.2013, 20:10

Delicioasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta