Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500

de Bunica in Prajituri, 29 Dec 2015 | 1767 vizualizari

 

Reeeeeeetetaaaaaaaa cu numarul cinci suteeeeee! Prajitura aceasta am asteptat foarte mult sa o pregatesc. Nu este mai complicata decat alta prajitura cu foi,dar.............a existat un dar;) Va spun ca este delicioasa! Sa lasam vorba si sa trecem la prezentare!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 60 g.unt
  • 4 linguri ulei
  • 300 g. zahar
  • 2 oua
  • 8 linguri lapte
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 600 g. faina
  • un varf de cutit sare
  • Crema:
  • 300 g. nuca prajita
  • 400 ml.smantana frisca cu 30% grasime
  • 300 g smantana grasa
  • 400 g. zahar
  • vanilie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500:

Pentru foi se pun toate ingredientele, mai putin faina si bicarbonatul,intr-un bol sau o creatita mica si se fierb la bain marie pana se topeste zaharul.

Lasa sa se racoresca.

Cand s-a racorit adauga bicarbonatul stis cu zeama de lamaie si faina.

Framanta pentru omogenizare.

Imparte aluatul in 3-4 parti.

Am impartit aluatul in 3 parti si am copt 3 foi pe dosul tavii .

Pune hartie de copt pe spatele tavii si intinde foaia direct pe tava.

Da tava la cuptoru incins la 160 grade pana se rumeneste .

Procedeaza la fel si cu celelalte foi.

Dupa ce ai cot foile te ocupi de crema.

Crema 

Nuca sa fie prajita si macinata fin.

Pune smantana pentru frisca si zaharul in vasul de mixer si incepe mixarea la turatie mica, pentru a se topi zaharul.

Adauga smantana si maixeaza pentru 3 minute adaugand nucile si vanilia.

Pregateste o tava de marimea foilor.

Asaza pe tava prima foaie peste care pui jumatate din crema, apoi a doua foaie, cealalta jumatate de crema si deasupra foaie.

Apasa usor cu palmele, sa se lipesca foile de crema si da la rece pana a doua zi. La servire se poate pudra sau turna o glazura de ciocolata.

 

 

 

TIPS-URI

1

reteta este cu 400 g. zahar, dar este cam dulce,asa ca eu cred ca 300 g suficient

2

S-ar putea sa mai fie nevoie de 50 g faina, nu te speria daca aluatul este moale ,ci adauga faina

3

Numarul foilor depinde de tava

4

Scoate foile de pe hartie cat sunt caldute

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500-0
Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500-1
Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500-2
Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500-3
Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500-4
Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500-5
Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500-6
Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500-7
Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500-8
Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500-9
Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500-10
Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500-11
Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500-12
Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500-13
Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500-14
Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500-15
Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500-16

COMENTARII (29)

Catalina L

Catalina L 1

30.12.2015, 22:27

excelenta praitura, bravo si la cat mai multe retete bunica

mihaelar63

mihaelar63 1

30.12.2015, 23:56

Felicitari Buni Faina reteta , crema asta cu smantana ma da pe spate Sa ne traiesti si sa fii harnica sa postezi multe bunatati Si stii... ca te iubim

dantes

dantes 1

31.12.2015, 06:59

felicitari!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!