Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500

de Bunica in Prajituri, 29 Dec 2015 | 2740 vizualizari

 

Reeeeeeetetaaaaaaaa cu numarul cinci suteeeeee! Prajitura aceasta am asteptat foarte mult sa o pregatesc. Nu este mai complicata decat alta prajitura cu foi,dar.............a existat un dar;) Va spun ca este delicioasa! Sa lasam vorba si sa trecem la prezentare!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 60 g.unt
  • 4 linguri ulei
  • 300 g. zahar
  • 2 oua
  • 8 linguri lapte
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 600 g. faina
  • un varf de cutit sare
  • Crema:
  • 300 g. nuca prajita
  • 400 ml.smantana frisca cu 30% grasime
  • 300 g smantana grasa
  • 400 g. zahar
  • vanilie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500:

Pentru foi se pun toate ingredientele, mai putin faina si bicarbonatul,intr-un bol sau o creatita mica si se fierb la bain marie pana se topeste zaharul.


Lasa sa se racoresca.


Cand s-a racorit adauga bicarbonatul stis cu zeama de lamaie si faina.


Framanta pentru omogenizare.


Imparte aluatul in 3-4 parti.


Am impartit aluatul in 3 parti si am copt 3 foi pe dosul tavii .


Pune hartie de copt pe spatele tavii si intinde foaia direct pe tava.


Da tava la cuptoru incins la 160 grade pana se rumeneste .


Procedeaza la fel si cu celelalte foi.


Dupa ce ai cot foile te ocupi de crema.


Crema


Nuca sa fie prajita si macinata fin.


Pune smantana pentru frisca si zaharul in vasul de mixer si incepe mixarea la turatie mica, pentru a se topi zaharul.


Adauga smantana si maixeaza pentru 3 minute adaugand nucile si vanilia.


Pregateste o tava de marimea foilor.


Asaza pe tava prima foaie peste care pui jumatate din crema, apoi a doua foaie, cealalta jumatate de crema si deasupra foaie.


Apasa usor cu palmele, sa se lipesca foile de crema si da la rece pana a doua zi. La servire se poate pudra sau turna o glazura de ciocolata.



 

TIPS-URI

1

reteta este cu 400 g. zahar, dar este cam dulce,asa ca eu cred ca 300 g suficient

2

S-ar putea sa mai fie nevoie de 50 g faina, nu te speria daca aluatul este moale ,ci adauga faina

3

Numarul foilor depinde de tava

4

Scoate foile de pe hartie cat sunt caldute

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Catalina L 1

30.12.2015, 22:27

excelenta praitura, bravo si la cat mai multe retete bunica

mihaelar63 1

30.12.2015, 23:56

Felicitari Buni Faina reteta , crema asta cu smantana ma da pe spate Sa ne traiesti si sa fii harnica sa postezi multe bunatati Si stii... ca te iubim

dantes 1

31.12.2015, 06:59

felicitari!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu miere cu nuci si dulceata de mure