Am facut de Pasti!!
Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei, apoi faina cu praful de copt , iar la final cacaoa. Se pune in tava unsa sau cu hartie de copt (28 cm), se da la cuptor 30-40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
Crema: 500 ml lapte, cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc. Cu laptele ramas (125 ml) dizolvam amidonul intr-un castron. Cand laptele de pe foc incepe sa clocoteasca turnam amidonul si amestecam continuu sa nu faca cocoloase. Se lasa la racit, iar cand este rece batem frisca si o incorporam in crema.
Sirop: Eu l-am facut simplu, se pune apa intr-un castron si zaharul, se amesteca pana se dizolva zaharul si se adauga esenta de vanilie.
ASAMBLARE: Se taie blatul in 2 se insiropeaza o parte, se pune crema, cealalta parte de blat insiropata, iarasi crema. Am glazurat cu sos de ciocolata si sos caramel cumparat.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro