Prajitura cu crema de vanilie

de Dea_Dea in Prajituri, 6 Mai 2014 | 13338 vizualizari

 

Am facut de Pasti!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 1 linguri cacao Dr.Oetker
  • 3 linguri faina
  • un plic praf de copt Dr. Oetker
  • CREMA
  • 625 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie Dr.Oetker
  • 6 linguri amidon Gustin Dr.Oetker
  • 300 ml frisca
  • SIROP:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de vanilie Dr.Oetker
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie:

Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei, apoi faina cu praful de copt , iar la final cacaoa. Se pune in tava unsa sau cu hartie de copt (28 cm), se da la cuptor 30-40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Crema: 500 ml lapte, cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc. Cu laptele ramas (125 ml) dizolvam amidonul intr-un castron. Cand laptele de pe foc incepe sa clocoteasca turnam amidonul si amestecam continuu sa nu faca cocoloase. Se lasa la racit, iar cand este rece batem frisca si o incorporam in crema.

Sirop: Eu l-am facut simplu, se pune apa intr-un castron si zaharul, se amesteca pana se dizolva zaharul si se adauga esenta de vanilie.

ASAMBLARE: Se taie blatul in 2 se insiropeaza o parte, se pune crema, cealalta parte de blat insiropata, iarasi crema. Am glazurat cu sos de ciocolata si sos caramel cumparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Krantz