Prajitura cu crema de vanilie

de Dea_Dea in Prajituri, 6 Mai 2014 | 13048 vizualizari

 

Am facut de Pasti!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 1 linguri cacao Dr.Oetker
  • 3 linguri faina
  • un plic praf de copt Dr. Oetker
  • CREMA
  • 625 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie Dr.Oetker
  • 6 linguri amidon Gustin Dr.Oetker
  • 300 ml frisca
  • SIROP:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de vanilie Dr.Oetker
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie:

Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei, apoi faina cu praful de copt , iar la final cacaoa. Se pune in tava unsa sau cu hartie de copt (28 cm), se da la cuptor 30-40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Crema: 500 ml lapte, cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc. Cu laptele ramas (125 ml) dizolvam amidonul intr-un castron. Cand laptele de pe foc incepe sa clocoteasca turnam amidonul si amestecam continuu sa nu faca cocoloase. Se lasa la racit, iar cand este rece batem frisca si o incorporam in crema.

Sirop: Eu l-am facut simplu, se pune apa intr-un castron si zaharul, se amesteca pana se dizolva zaharul si se adauga esenta de vanilie.

ASAMBLARE: Se taie blatul in 2 se insiropeaza o parte, se pune crema, cealalta parte de blat insiropata, iarasi crema. Am glazurat cu sos de ciocolata si sos caramel cumparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu crema de vanilie si ciocolata