Prajitura cu crema de vanilie

de Bunica in Prajituri, 26 Oct 2014 | 3961 vizualizari

 

Prajitura cu crema de vanilie este un desert pe gustul meu. Crema poate fi preparata dupa gustul fiecaruia.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar tos
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Crema:
  • 800 ml. lapte
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 1 pachet unt
  • 2 pachete zahar vanilat
  • Glazura:
  • 400 ml. smantana lichida pentru frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 170 g. smantana 22% grasime
  • 100 g. ciocolata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie:

Pregatesti o tava 25/40 cm.si o tapetezi cu hartie de copt.


Blatul:


Mixeaza ouale cu zaharul pana la topirea zaharului in vasul de mixat.


Adauga uleiul si zaharul vanilat.


Faina se adauga cate o lingura si se incorporeaza cu o paleta usor amestecand de jos in sus.


Toata compozitia se toarna in tava ,se niveleaza frumos si se introduce in cuptorul incins la 170 grade.


Se face testul cu scobitoarea dupa 30 minute.


Cand blatul este copt se scoate din cuptor si se lasa la racit.


Dupa ce s-a racit il ungem cu cele 200 g. gem .


Crema:


Amidonul amestecat cu zaharul,zaharul vanilat si laptele se pun intr-o cratita cu fundul gros si se pun pe foc.


Stam langa aragaz mestecand in crema sa nu se prinda (eu am fiert-o in tuci).


Lasam crema sa se raceasca si apoi o intindem peste blatul uns cu gem.


Frisca:


Punem smantana si zaharul vanilat in vasul mixarului si mixam pana ce sta pe teluri.


Frisca o punem intr-un poch si ornam dupa bunul plac si pricepere.


Peste frisca am turnat ciocolata topita.



 

TIPS-URI

1

In primele 15 minute nu se deschide cuptorul.

2

Crema este fiarta cand trece lingura prin ea si ramane o dunga ce nu se acopera repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

merisor 1

26.10.2014, 20:10

Ce buna-i motata asta!

Valclaudia 1

27.10.2014, 05:52

silvi0ara 1

27.10.2014, 19:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema ganache