Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici

de Rocsi in Prajituri, 12 Noi 2015 | 13969 vizualizari

 

Nu stiu cum este la voi, dar eu cand vreau sa ii rasfat pe ai mei stiu ce trebuie sa fac, o prajitura cu crema si succesul este garantat. Se pare ca i-am cucerit si de aceasta data!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 6 linguri ulei
    • 2 linguri cacao
    • 3 linguri faina
    • 2 lingurite praf de copt
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 1 piersica din compot
    • un praf de sare
    Crema:
    • 550 ml lapte
    • 5 linguri amidon
    • 5 linguri zahar
    • 80 g unt
    • 500 g branza de vaci cremoasa
    • 300 ml frisca lichida
    • 2-3 piersici din compot
    • 3 lingurite esenta de vanilie
    • 2 linguri zahar pudra
    • 30 g ciocolata cu lapte
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici:

Blatul: Separam ouale, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul. Punem faina, cacaoa, praful de copt si esenta, amestecam. Piersica o taiem cubulete si o adaugam si pe aceasta. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le incorporam in compozitia de mai sus, cu ajutorul unei palete. Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia si o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 18-20 de minute. Facem testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Crema: Intr-un bol amestecam amidonul cu zaharul si putin lapte, pana amidonul este bine dizolvat. Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot, dam focul la mic, punem amestecul cu amidon. Dam focul spre potrivit, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc crema, punem untul si il incorporm bine. Acoperim crema si o lasam sa se raceasca. Frisca rece o mixam spuma. Crema de vanilie rece o mixam putin, adaugam branza de vaci, zaharul pudra, esenta si mixam usor. Adaugam piersicile taiate cubulete, le amestecam usor cu o paleta, apoi punem 2-3 linguri din frisca mixata. Vom obtine o crema spumoasa. Blatul rece il punem pe hartia de copt, cu fata in jos. Punem crema, o nivelam. Peste crema punem frisca, o intindem cu o paleta. Deasupra presaram ciocolata rasa. Dam prajitura la frigider pentru 3-4 ore, apoi o portionam si servim. Sa aveti pofta!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Krantz