Prajitura cu crema de vanilie si cafea

de RuxyRux in Prajituri, 25 Aug 2012 | 8459 vizualizari

 

Nu stiu cum o sa vi se para voua ca arata poza asta cu crema delicioasa scurgandu-se in valuri valuri, dar pe cuvant de bucataras ca e cel mai si cel mai bun tiramisu pe care l-am mancat vreodata....nu i-am spus tiramisu :) ca sa nu mi se spuna ca nu e reteta originala :) ..insa eu va garantez ca e mult mai minunat!

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 48 de piscoturi( o punga mare)
  • Crema de vanilie:
  • 400 ml lapte
  • vanilie extract natural( sau cum aveti)
  • 3 oua
  • 3 linguri de faina cu varf
  • 5 linguri de zahar
  • Crema de tiramisu:
  • 4 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 50 ml rom
  • 100 ml frisca lichida
  • 250 gr mascarpone
  • 1 pliculet de ness
  • pentru insiropat:
  • 500 ml cafea( o facem cum ne place)
  • 7 linguri zahar brun
  • 50 ml rom
  • 1 esenta de rom
  • vanilie
  • cacao pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si cafea:

Se prepara crema de vanilie:


Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina si se subtiaza cu lapte din cantitate.


Restul de lapte se pune pe foc cu vanilia si se da un clocot. Se toarna din compozitia de ou in fir subtire si se amesteca pe foc pana se ingroasa. Se lasa pe foc in jur de 5 sau 6 minute si se trage vasul deoparte. Se lasa la racit.


Intr-o craticioara se pun galbenusurile si zaharul apoi se adauga romul si se lasa pe foc sa dea cateva clocote si sa se ingroase usor. Se trage vasul de pe foc si se lasa la racit.


O vom amesteca cu mascarpone cand este rece .


Se bate frisca si se amesteca cu crema cu mascarpone. Apoi se va amesteca impreuna cu crema de vanilie.


Nessul se pune intr-o cana si se freaca cu doua lingurite de zahar pana se umfla apoi se adauga peste crema.


Crema se mai pune putin la rece.


Se prepara cafeaua si se amesteca cu zaharul, vanilia, romul si esenta de rom.


Vom aseza ca la tiramisu un strat de piscoturi, un strat de crema, apoi din nou stratul de piscoturi si din nou crema, se pudreaza cu cacao si se da la rece daca putem toata noaptea...la mine a stat putin( ce vedeti in foto) am taiat dupa nici o ora si jumatate...pofta deh! Restul maine...la cafea...


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

Andreea Caroline 1

26.08.2012, 21:01

RuxyRux 1

26.08.2012, 21:16

Mersi Caroline

Sim0na 1

27.08.2012, 14:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de vis