Mini tarte cu panna cotta si jeleu de prune

de Angelina_Elena in Prajituri, 16 Aug 2013 | 1242 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 150 g biscuiti simpli
  • 50 g unt topit
Panna cotta:
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 ml lapte
  • 30 g zahar
  • 10 g gelatina granule
Jeleu de prune:
  • 12 prune
  • 2 linguri apa
  • 1 lingurita zahar
  • 10 g gelatina granule
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu panna cotta si jeleu de prune:

Blat: sfarmam biscuiti fin, adaugam peste ei untul topit si omogenizam.


Tapetam cu folie transparenta 2 forme mici, cu pereti detasabile. Impartim compozitia in 2 parti egale, asezam in cele 2 forme si nivelam cu ajutorul unei lingurite.


Panna Cotta: punem gelatina la hidratat in 50 ml apa rece.


Intr-o craticioara punem frisca lichida, laptele, zaharul si punem la foc mic, amestecand continuu pana se divolva zaharul, dar fara sa fiarba.


Adaugam apoi gelatina topita pe baie de aburi, omogenizam, apoi turnam in forme peste blatul de biscuiti.


Lasam sa se raceasca, apoi dam la frigider pana se incheaga.


Dupa aceasta operatiune, pregatim jeleul de prune.


Spalam si indepartam samburii, apoi le punem in vasul de la blender si le maruntim bine.


Gelatina o punem la hidratat in 50 ml apa rece.


Intr-un vas punem piureul de prune, zaharul, 2 linguri de apa si amestecam la foc mic pana se topeste zaharul.


Apoi topim gelatina, o adaugam in piureul de fructe si omogenizam.


Scoatem formele de la frigider, si turnam jeleul peste panna cotta.


Dam din nou la frigider pana se incheaga jeleul.


Le-am daruit cuiva si pentru a le da o tenta festiva le-am decorat cu biscuiti pe margine!

 

TIPS-URI

1

Am folosit 2 forme cu dimensiunea de 12 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu panna cotta si jeleu de prune" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (38)

LadyCrs 1

20.08.2013, 23:02

mmmm cum arata!!!

Angelina_Elena 1

20.08.2013, 23:41

Motanel

Angelina_Elena 1

20.08.2013, 23:42

Lady

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32